studio-rare-se-intenzivne-podili-na-projetku-natal
Novinka Studio Rare se intenzivně podílí na projetku Natal

Studio Rare se intenzivně podílí na projetku Natal

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

5. 6. 2009 12:19 1
Reklama

Britské studio Rare rozhodně patří mezi těch několik málo vývojářských týmů, které si mohou říct, že snad ještě nikdy neudělaly vyložený propadák. Na letošní E3 jsme se sice nějakého jejich nového produktu nedočkali, ovšem to neznamená, že by zástupci Rare nepobíhali po výstavní ploše a nijak se nepodíleli na tom, co na ní bylo předváděno. Jejich prstíky jsou totiž zatraceně dlouhé a dosahují až k malým nevinným chlapcům (a dívkam), složeným z nul a jedniček, neboli k projektu Natal.

Alespoň to tvrdí Shane Kim, víceprezident firmy Microsoft. Podle něj se totiž Rare tak trochu přetransformovalo z vyloženě herního giganta na spíše technicky orientovanou firmu, která je hodně úzce spjatá se světem Xbox Live a právě projektu Natal. "Rare mají přímý vliv na vývoj celého Natalu a to hned v několika různých ohledech. Pracují na spoustě věcí, které mnohdy ani nesouvisí s hrami jako takovými. Bohužel nemohu zacházet do podrobností, ale vězte, že studio Rare ještě rozhodně neřeklo poslední slovo", mlžil Kim pro server Videogamer.

Pokud to náhodou nevíte, tak lidé z Rare jsou zodpovědní mimo jiné za Xbox Live avatary, za jejich celkový vzhled, funkčnost ve hrách, které je podporují a samozřejmě se musí starat i o to, aby pro avatary vycházely pravidelné balíčky s novými doplňky. Kromě toho před několika dny dokončili port své letité plošinovky Banjo-Tooie z Nintenda 64 pro Xbox Live Arcade. Přesto by nebylo na škodu, kdyby Rare oznámilo nějaké nové piňátky, Perfect Darky a GoldenEye.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama