zaloba-activision-ohrozuje-vydani-brutal-legend
Novinka Žaloba Activision ohrožuje vydání Brutal Legend

Žaloba Activision ohrožuje vydání Brutal Legend

sleepless.

sleepless.

4. 6. 2009 19:33
Reklama

V únoru jsme informovali o poměrně reálném plánu společnosti Activision žalovat EA a Double Fine za porušení kontraktu ohledně vydání akční adventure Brutal Legend. A jestliže do teďka přeci jenom existovala nějaká šance, že nakonec v Activison zvítězí zdravý rozum a od žaloby odstoupí, nyní už je jasné, že se zaměstnanci firmy vedené Bobby Kotickem definitivně zbláznili. Anebo taky ne, když jim dá nakonec soud za pravdu.

Každopádně, žaloba Activision Entertainment Holdings Inc. je podána pouze na Double Fine, ne na EA. U soudu ji přijali včera, čili ve středu a hlavním cílem je dosažení zákazu vydání Brutal Legend. Activision v žalobě tvrdí, že vývojáři z Double Fine obdrželi na tvorbu hry 15 milionů dolarů, ale i tak minulý rok nestihli důležitý termín. Namísto toho požadovali po Activision finanční injekci ve výši dalších 7 milionů dolarů a dalších 9 měsíců času na dokončení hry.

Žaloba dále uvádí, že poté následovala jednání mezi Activision a Double Fine o tom, jak hru dokončit podle původního plánu, ale nebylo v tomto údajně dosaženo žádné dohody. Každopádně, Activision tvrdí, že se práv na vydání Brutal Legend nikdy nevzdala a nikdy je nenavrátila zpět vývojářům, jejichž následná dohoda s EA tím pádem Activison poškodila a je údajně neplatná.

Activision si v žalobě ztěžuje, že o peníze přišla hned nadvakrát. Za prvé to jsou peníze za hru samotnou, která má nyní vydat EA, a za druhé peníze za stahovatelný obsah s tématikou Brutal Legend, který prý bude vycházet, pokud vydání hry soud nezakáže. Ani jedna ze stran samozřejmě žalobu doposud nekomentovala.

A my si můžeme jen připomenout, že Brutal Legend měla nejdříve vydat společnost Sierra. Během následné fůze společností Vivendi/Sierra a Activision však nastal zmatek a spousta her od Sierry byla najednou na dlažbě, protože je v Activision nechtěli. Ghostbusters nakonec vydá kombo Sony/Atari a Riddicka už Atari vydala. Jenže za obě tyto hry musela Atari Activison zaplatit, EA za Brutal Legend neplatila nic. Je tedy opravdu možné, že Double Fine někde udělali chybu v jednání s Activision, za kterou nyní mohou pikat? Snad ne.

Jakmile se objeví další informace, určitě si je nenecháme pro sebe. Každopádně je fakt, že dokud se Double Fine nedohodl na vydání hry s EA, tak ze strany Activision o ni nebyl žádný zájem. A jakmile k dohodě došlo tak šup, už tu je soudní spor. Mluvčí EA to naposledy ve vyjádření pro Variety vystihl dobře: „Pochybujeme, že by se spol. Activision pokusila soudit. Bylo by to stejné, jako když by manžel opustil rodinu a pak se soudil se svou ženou, že si narazila lepšího borce.“ Škoda, že se zmýlil.

Pokud Activision s žalobou neuspěje, vyjde Brutal Legend na X360 a PS3 15. října tohoto roku, a že asi bude, oč stát naznačují první dojmy Martina Bacha přímo z E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama