handheld-od-microsoftu-uz-zase-ceri-hladinu
Novinka Handheld od Microsoftu už zase čeří hladinu

Handheld od Microsoftu už zase čeří hladinu

sleepless.

sleepless.

18. 5. 2009 12:21 33
Reklama

Podle značně podezřelé německé sajty Mimbee připravuje Microsoft na E3 oznámit dlouho spekulovaný vstup na trh s handheldy. Zařízení nazvané ZuneX má spojit multimediální přehrávač Zune s handheldem na hraní Xbox Live Arcade her a telefonem. Mimbee dokazuje kredibilitu těchto informací fotkami zařízení i domnělé technické dokumentace, která však vykazuje hned několik podezřelých pravopisných chybiček.

Mimbee se zároveň odkazuje na nedávné Twitter posty údajného pracovního týmu Microsoft Office. První říkal: „Červen 2009 bude pro vyznavače Zune velmi důležitý měsíc,“ a druhý pak dodal: „Launch nového produktu, to je všechno, co mohou říct. Zdržte se nákupu iPhone/Pre.“ Později se však ukázalo, že onen Twitter account rozhodně není oficiální, je to Twitter fanouška Zune, jak sám přiznal.

Přestože fotografie zařízení i dokumentace vypadají poměrně přesvědčivě, nic to nemusí znamenat. Vytvořit podobný fake není zas tak složité při dostatku času a alespoň minimální schopnosti zacházet s grafickými programy.

Mnohem zajímavější je spekulace o handheldovém zařízení, které publikovals minulý týden redakce TeamXbox.

Článek je sice postaven na informacích z léta/podzimu minulého roku, ale v mnohem se shodují s tím, co píše Mimbee. Podle TeamXbox se bude zařízení jmenovat xYz, kde Y funguje jako označení spojovacího článku mezi Xboxem a Zune. Přesně takovou pozici by měl handheld zaujmout. Kromě telefonování, které možné nebude, to bude údajně kompletně vybavený multimediální handheld s možností hraní her, přehráváním hudby i video, podporou internetu a z toho plynoucích funkcí, které nabízí kapesní PC a moderní chytré telefony. Tajný zdroj označil xYz jako mix Sony Mylo (komunikátor), PSP a iPhone, respektive iPod Touch. Připomínáme, že xYz nemá umožňovat telefonování, takže to ani nemá být zásah do Windows Mobile trhu.

xYz bude údajně plně napojen na všechny Microsoftí služby, od Xbox Live, přes Zune marketplace i filmotéku. Majitel handheldu bude moci stahovat a hrát hry, kupovat a poslouchat hudbu, sledovat filmu, surfovat po internetu, hovoří se též o podpoře map (GPS funkcionalita?) a tak dále.

Autor článku dále upozorňuje na to, že by srdcem hybridního handheldu mohl být nový All-in-one Nvidia čip Tegra, a že na relevanci uvedených informací poukazují i obrovská finanční částka uvolněná během velmi krátké doby na „něco“ divizí Entertainment and Devices Robbie Bacha.

Nakonec zbývá dodat, že Microsoft dnes pro VG247 označil informace o ZuneX a xYz za fámy, které MS samozřejmě nekomentuje. Z toho se však nedá nic usuzovat, a protože do zahájení E3 už zbývá opravdu jen pár dní, bude možná pohodlnější si počkat, jestli Microsoft na velké E3 tiskovce něco oznámí, nebo ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama