tim-schafer-bruetal-legend-mela-byt-country-hra
Novinka Tim Schafer: "Brütal Legend měla být country hra"

Tim Schafer: "Brütal Legend měla být country hra"

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 5. 2009 14:37
Reklama

Vývoj hry Brütal Legend rozhodně neprobíhal podle plánů a v jeden moment se dokonce zdálo, že se zkrátka nesežene vydavatel a všechno bude muset jít do tříděného odpadu. Ovšem to není nic proti tomu, jak měl vlastně Brütal Legend vypadat na počátku. Tvůrce Tim Schafer totiž pro Eurogamer poodhalil, že z prvního kolečka jednání s publishery vyznělo, že chtějí, aby se z heavy metalové akční adventury, jakou je hra nyní, stala hip-hopová, nebo country hra, která by prý měla mnohem více šancí na úspěch. Pouze úspěch hudebních her jako Guitar Hero zapříčinil, že se vydavatelé chytili za nos a skutečně nechali Double Fine Productions podepsat smlouvu s Jackem Blackem jako hlavní hvězdou.

"Když jsme poprvé nabízeli Brütal Legend vydavatelům, bylo to v době, kdy Guitar Hero ani nebyla oznámená, a prezentovali ji jako hru v heavy metal světě, oni přicházeli s názory, jakože by se to mělo změnit na hip-hop nebo country. Nic proti těmhle hudebním stylům, ale upřímně řečeno, ani jeden nemá takovou historii, která by sahala až k epickým středověkým bitvám. Jejich názor se samozřejmě změnil s úspěchem Guitar Hero, kdy kapely jako Black Sabbath zažívaly novou vlnu popularity. Při druhém kolečku nabízení publisherům už nás chválili za to, že je to přesně taková hra, kterou chtějí."

Brütal Legend nakonec skončila ve stáji EA a Tim Schafer míní, že je to to nejlepší řešení, jaké se mohlo naskytnout. "Dělat něco kreativního sebou nese riziko toho, že se to může hrubě nepovést. Musíte mít dostatek odvahy přijít s něčím úplně novým a zároveň mít dost peněz na to, uvést a zpropagovat zcela nové IP. EA mají o obojí zájem a já jsem rád, že jsme ve správných rukou."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama