filmova-adaptace-bioshocku-je-u-ledu
Novinka Filmová adaptace BioShocku je u ledu

Filmová adaptace BioShocku je u ledu

sleepless.

sleepless.

27. 4. 2009 09:48 3
Reklama

Filmová adaptace BioShocku, které se ujal režisér Gore Verbinsky a navíc jí dal přednost před natáčením čtvrtých Pirátu z Karibiku, byla dle Variety přeřazena do vyčkávacího módu. Předprodukce filmu, jehož scénář má na svědomí John Logan (Gladiátor, Star Trek: Nemesis, The Last Samurai), byla po společné dohodě Universal Pictures a Verbinskiho zastavena do té doby, než bude vyřešen problém s příliš vysokými náklady. Natáčet se totiž mělo v Los Angeles, což by podle propočtů stálo 160 milionů dolarů. A to je moc, strašně moc.

Universalové a Verbinski jednak hledají alternativní lokaci, kdy by se dal filmový BioShock natočit za podstatně menší náklady. Hovoří se o Londýně, ale vůbec bychom se nedivili, kdyby nakonec film stočili za pusu v Praze. Ovšem Verbinskiho vyjádření: „Byli jsme Universal Pictures požádáni, abychom natáčení filmu přesunuli mimo území USA a využili tak daňových úlev. V současnosti zvažujeme, jestli něco takového chceme udělat a v mezičase se na filmu nebude pracovat,“ nezní moc pozitivně.

Zjevně nejde jen o nalezení levnější lokace k natáčení, ale hlavně o rozhodnutí, jestli natáčení mimo USA vůbec pro Verbinskiho produkční firmu připadá v úvahu. Takto by mohl filmový BioShock zůstat u ledu pěkně dlouho, třeba i navždy. A to se pak Universal i Verbinski mohou dušovat, jak chtějí, že BioShock film nedopadne stejně jako filmové Halo, a stejně jim to málokdo uvěří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama