technologie-z-tekkenu-6-muze-ovlivnit-pristi-xbox
Novinka Technologie z Tekkenu 6 může ovlivnit příští Xbox

Technologie z Tekkenu 6 může ovlivnit příští Xbox

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 3. 2009 15:28 110
Reklama

O tom, že Tekken 6 bude výborná hra asi nepochybuje vůbec nikdo. Ale krom jiného bude taky ďábelsky technicky náročná. Podle výkonného producenta hry se dokonce co do grafické stránky dotýká samotného technologického stropu Xboxu 360 a právě technologická data z vývoje Tekkenu 6 mohou být následně využita při vývoji následovníka samotného Xboxu 360. "Je to opravdu výzva, nacpat tuto hru na jedno jediné DVD a přitom zaručit, aby se data načítala plnou rychlostí," řekl Katsuhiro Harada.

"Je při tom nezbytné zapojit všechny funkce X360 na maximální možnou míru, abychom toho vůbec byli schopni dosáhnout. Věřím, že právě tyto data mohou vývojářům z Redmondu pomoci při výrobě jeho následovníka." Vzhledem k tomu, že Tekken 6 byl primárně vyvíjen na automaty, jež využívají technologii PlayStationu 3, převést bleskurychlou grafiku na Xbox 360 tak, aby běhala v 60fps bylo podle Harady nesmírně obtížné.

"Grafický engine Tekkenu 6 byl vyvinut primárně proto, aby zobrazil plynulé pohyby ve vysoké rychlosti, než extravagantně vyhlížející statické obrázky. Díky využití jisté techniky animačního rozostření, která se přizpůsobuje pro každou postavu zvlášť je tato hra o stupeň výše co se týče grafiky a dynamického pohybu. Tato technologie je však velmi obtížně použitelná u bojovek, které běží rychlostí šedesáti snímku za vteřinu. Dokonce i náš sousední vývojový tým, který pracoval na Soul Calibur IV se s tím nedokázal poprat. Abychom byli vůbec schopni něčeho takového v praxi dosáhnout, museli jsme spoustu kódu prohnat velikým množstvím optimalizací, aby běžel plynule na PS3, vývoj tohoto prvku pro X360 bude ještě velice tuhým oříškem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama