kriklouni-z-internetu-snizili-cenu-pc-verze-braid
Novinka Křiklouni z internetu snížili cenu PC verze Braid

Křiklouni z internetu snížili cenu PC verze Braid

sleepless.

sleepless.

19. 2. 2009 11:15 1
Reklama

Křičení, pískání, nadávky a obecně odepisování Jonathana Blowa na věčná muka v horoucím pekle za to, že pro PC verzi své parádní jakoby plošinovky Braid (vychází 31. 1.) nakonec vybral cenu 20 dolarů, čili o 5 dolarů více, než stojí X360 verze, našlo svou odezvu.

Jak Jonathan píše na svém blogu: „Cena se ukázala být v určitých oblastech internetu značně nepopulární, tak jsem jí snížil na 14.95 dolarů.“ PC verze Braid bude stát stejně jako X360 verze. Na jednu stranu to je super, na druhou stranu už si tím žádný soudný člověk nemůže být zas až tak moc jistý.

Jonathan ve svém postu vysvětluje, že cenu PC verze nastavil podle cen obdobných PC her, jmenovitě Crayon Physics Deluxe, World of Goo a Aquaria, které všechny stojí 20 dolarů. Nechtěl svou hru prodávat zbytečně levně, protože jak každý ví, nízká cena může mít na spoustu zákazníků odrazující efekt. Co je levnější považují obvykle za méně kvalitní.

Nakonec však Jonathan naznal, že mu ten humbuk internetových křiklounů nestojí za to, slušný peníz inkasoval už z X360 verze, a raději cenu sníží. Je prý lepší, když se lidé baví o hře samotné, než o její ceně. Zároveň však přiznává, že by se mu každý dolar navíc hodil na realizaci dalších vývojářských plánů. Dělat hry není sranda, není to levná záležitost.

Jonathan se evidentně drží zásady o ústupcích těch moudřejších, jejíž použití však může být v komerčním prostředí značně ošemetné. Snad tomu tak v případě PC verze Braid nebude. Reakce veřejnosti však byla bez diskuse přemrštěná. Srovnávat XBLA a PC verze v oblasti ceny se dost dobře nedá, za oběma stojí úplně jiné distribuční služby s odlišnou infrastrukturou a pravidly, na obou se cenová hladina pohybuje trošku jinak, atd.. Hlavně je však podivný přístup, v jehož rámci PC hráčům nevadí zaplatit 20 babek za vynikající World of Goo, ale strašně je štve vydat 20 babek za stejně parádní Braid. Držgrešle :)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama