pribeh-smrti-dark-knight-hry-a-pandemic-brisbane
Novinka Příběh smrti Dark Knight hry a Pandemic Brisbane

Příběh smrti Dark Knight hry a Pandemic Brisbane

sleepless.

sleepless.

16. 1. 2009 12:19
Reklama

Oficiálně zatím ze strany Electronic Arts nebylo vypuštění studia Pandemic Brisbane na svobodu potvrzeno, ale všechny indicie tuto informaci potvrzují. Že to v praxi znamená zánik skoro celého týmu? Taková už je realita. A v návaznosti na tyto události se nyní australské odnoži Kotaku podařilo získat zákulisní informace odůvodňující zrušení nikdy neoznámené hry na motivy filmové Batmanovky Dark Knight, která vlastně celý tým ve výsledku položila.

Studio Pandemic Brisbane se po dokončení Destroy All Humans 2 ke konci roku 2006 rozhodlo ve vývoji dalších dílů nepokračovat. Došlo k rozdělení na dvě subdivize. Alpha tým začal makat na novém projektu pro Wii, open world hře pracovně zvané The Next Big Thing. Bravo tým začal v mezičase posílat své návrhy do centrály Pandemic v Los Angeles, všechny byly zamítnuty a Bravo tým chvilku pracoval na Destroy All Humans podobné hře, ovšem se synem Satana v hlavní roli. Po pár měsících byl však vývoj zastaven.
Vedení Pandemic pak s Time Warner a DC Comic vyjednalo pro EA licenci na Batmanovskou hru, jejíž vývoj byl svěřen právě Bravo týmu Pandemic Brisbane. Nadšení takovou příležitostí připravovali vývojáři koncept, načež se po pár měsících dozvěděli, že se má jednat o Dark Knight adaptaci. Většina předprodukční práce tedy přišla vniveč, navíc bylo třeba hru vytvořit a vydat nejpozději ve stejném čase, kdy se film Dark Knight objevil v kinech.

Vývojáři se nakonec rozhodli zpracovat Dark Knight jako open-world hru, což bylo s ohledem na nedostatek času příliš ambiciózní. Další problémy způsobila volba enginu. Výběr padl na stejný engine, který pohání připravovaný titul Saboteur od studia Pandemic z USA. Přestože engine sám o sobě není podle interních zdrojů vůbec špatný, nebyl vytvořen pro open-world hry a vývojáři z Pandemic Brisbane jej museli neustále upravovat, nastavovat, zkrátka s ním provádět různé kejkle. To jim jednak ubíralo drahocenný čas a navíc se jim nedařilo dosáhnout jakéhokoli kloudného výsledku i přes fakt, že v jednu chvíli na hře pracovalo přes 130 lidí. A to už je panečku pěkná černá díra na peníze.

Zdroje zevnitř tvrdí, že hra sice vypadala v Saboteur enginu impresivně, odmítala se však hýbat více než 5 snímky za sekundu a neustále padala. Navíc prý jádro hratelnosti nestálo za nic a situaci těch několik dobrých nápadů nemohlo zachránit. Nakonec padlo rozhodnutí posunout vydání hry až na konec roku, aby souznělo s vydáním filmu Dark Knight na Blu-ray/DVD. To už prý byla absolutně nepřekročitelná mez, protože ve stejném čase měla vypršet licence.  A protože v září, pár týdnů před dokončením nebyla hra ve stavu slibující dokončení v termínu, byl projekt nakonec zrušen.

V souvislosti se zrušením projektu byla propuštěna první vlna zhruba 20 lidí, zbytek Bravo týmu zůstal do prosince, kdy EA naplno rozjela své restrukturalizační plány. Z Pandemic Brisbane se v tu chvíli stalo znovu nezávislé studio, jehož Bravo divize však bez jakýchkoli nových projektů nakonec skončila. Alpha tým se prý prozatím jakžtakž drží pohromadě, a protože vlastní práva na zmiňovanou Wii hru, může se pokusit ji nějakému vydavateli udat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama