2k-games-bioshock-je-jako-hvezdne-valky
Novinka 2k Games: BioShock je jako Hvězdné Války

2k Games: BioShock je jako Hvězdné Války

sleepless.

sleepless.

7. 1. 2009 16:05 22
Reklama

Globální prezident 2k Games Christoph Hartmann přisoudil v rozhovoru s MCV značce BioShock stejný komerční potenciál a trvanlivost jakou se pyšní Hvězdné Války. Dokonce se zamyslel a přišel na to, že když se příběhová stránka BioShock brandu pojme správně, může se stát, že časem uvidíme BioShock 5 a BioShock 6.

„V případě BioShocku vyvstává kvůli silné příběhovosti jedna otázka. Jak dlouho lze značku rozvíjet, aniž by se změnila v The Matrix? První Matrix byl super, dvojka byla divná a u trojky si člověk říkal ‘Kdo z nich je sjetej a kdo ne?’," což pan Hartmann krásně vystihl po všech stránkách. A pokračuje: „Jenže, podívejte se na Hvězdné Války. Je to o boji dobra a zla, stejně jako BioShock. Když se k tomu postavíme správným způsobem a zvolíme správnou míru inovace, klidně toho můžeme udělat (nasekat?) 6 dílů, stejně jako u Hvězdných Válek.“

Z takových slov člověka trošku mrazí v zádech. Naštěstí Hartmann v zápětí dodal něco alespoň trošku uklidňujícího: „Musíme však být opatrní, abychom značku nevytěžili. Nebudu tu společnost jmenovat, ale před lety vyšla jedna skvělá závodní hra.  A ta společnost vydávala další díly rok co rok. A když se teď podíváte na hodnocení, tak se ani nechce věřit, co té značce provedli.  Člověka to až rozčiluje,“ narážel Hartmann zjevně na EA a sérii Need for Speed, protože my si můžeme dovolit mluvit konkrétně.

Nezbývá než věřit, že 2K Games/Take 2 zvolí v zacházení s BioShockem opravdu opatrný způsob a nakonec se nesníží k odpornému znásilňování značky a tím pádem i hráčů, jak to koneckonců vyvedla EA s výše jmenovanou značkou Need for Speed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama