f-e-a-r-2-alma-a-nic-jineho-nez-alma
Novinka F.E.A.R. 2 = Alma a nic jiného než Alma

F.E.A.R. 2 = Alma a nic jiného než Alma

sleepless.

sleepless.

29. 12. 2008 10:04
Reklama

Herní veřejnost vnímala standalone datadisky F.E.A.R. Extraction Point a Perseus Mandate jako vcelku slušné vedlejší produkty oblíbené hlavní hry, které přinejmenším držely značku F.E.A.R. v obecném povědomí. Tvůrce původní hry, vývojáře z Monolithu, kteří ani za jeden ze zmíněných F.E.A.R. produktů nebyli odpovědní a v té době byli zbaveni možnost použít pro případné skutečné pokračování název F.E.A.R., to však moc netěší. Zdá se, že s kvalitou datadisků, ale i konzolových portů, nebyli moc spokojeni a v rozhovoru pro CVG naznačili ústy Dave Matthewse, že tyto vedlejší produkty znamenaly pro značku F.E.A.R. citelnou ztrátu jisté skupiny fanoušků.

„TimeGate Studios (Extraction Point a Perseus Mandate) rozvíjelo příběh směrem, který jsme nezamýšleli. Vidíme Extraction Point a Perseus Mandate jako alternativní - co by mohlo být, kdyby - scénáře, a právě proto nutně nenarušují příběh, která se snažíme vyprávět. F.E.A.R. byl o Almě, F.E.A.R. 2 je o Almě a my jsme chtěli pokračovat v příběhu tak jak bylo původně v plánu,“ prozradil Matthews svůj názor na oba datadisky a hned poté ujistil majitele PS3 a Xbox 360, že na rozdíl od prvního dílu budou konzolové verze v podstatě identické s PC verzí:

„Teď, když máme na starost všechny tři verze, jsme změnili strukturu vývoje tak, aby všechny tři verze vznikaly zároveň a žádná z nich nebyla hlavní. Přestože mezi jednotlivými verzemi budou menší odlišnosti, když budete hrát PC verzi, tak můžete třeba některé věci dohnat trošku dál (asi hovoří o grafice), tak jedním z našich hlavním cílů bylo zajistit, aby zážitek ze hry byl stejný na všech třech platformách.“
Pokud lze tedy vývojářům věřit, mohou se příznivci prvního F.E.A.R.u ve dvojce nač těšit, což znamená hlavně na Almu.

A přestože ujišťování ohledně identičnosti všech tří verzí jsou krásné, už tolikrát jsme se v tomto ohledu spálili, že raději jakékoli naděje odložíme k ledu až do chvíle, kdy bude k dispozici hra samotná. K tomu by mělo dojít už v průběhu února. V zahraničí vyjde F.E.A.R. 2 v pátek 13. února, v ČR buď stejně, nebo o chlup později. Na druhou stranu bude hra v ČR dostupná s CZ titulky, což však zřejmě platí jen o PC verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama