policie-chytila-zlodeje-fable-ii-a-gear-of-war-2
Novinka Policie chytila zloděje Fable II a Gear of War 2

Policie chytila zloděje Fable II a Gear of War 2

sleepless.

sleepless.

21. 10. 2008 10:04 6
Reklama

Neustálé nářky vývojářů a vydavatelů na pirátské verze jejich her, které se na torrentech a privátních FTP objevují týdny před vydáním, jsou a budou zcela marné, dokud do procesu předcházejícího vypuštění hry mezi veřejnost zasahují třetí strany. Obvykle jsou to firmy zajišťující duplikaci disků, balení her a jejich distribuci do obchodů. Právě od zaměstnanců těchto firem hrozí největší nebezpečí úniku už hotové hry do rukou pirátů.

Aktuálně to potvrzuje případ zaměstnance firmy Technicolor, která pro Microsoft zajišťuje balení her, skladování a distribuci do obchodů. Rodney Gray, tak se ten člověk jmenuje, byl policií přistižen s téměř stovkou kopií titulů Fable II, Gears of War 2, které byly určeny k prodeji na černém trhu a nepochybně i vypuštění na torrenty, což už se v mezičase povedlo u Fable II i GoW2.

Policie Pana Graye sledovala už delší dobu, než byl minulý čtvrtek konečně (po spáchání několika vážných dopravních přestupků) zatčen. V baťohu nalezli muži zákona 31 zcizených kopií obou her a další pak byly objeveny u zadrženého v bytě. Celkem u něj polici zabavila 97 kopií obou zmíněných her a dále ještě více než 800 filmových DVD, všechno v hodnotě přesahující 100 000 dolarů.

Čtyřiatřicetiletý Rodney Gray byl obžalován z krádeže cizího majetku v hodnotě přesahující 60 000 dolarů, a dále pak z porušování dopravních předpisů, zejména z ježdění na neplatné řidičské oprávnění. Mluvčí firmy Technicolor odmítla případ zaměstnance firmy jakkoli komentovat. Nicméně, právě v těchto vodách by měli vývojáři a vydavatelé lovit a hledat způsoby, jak tuto oblast pojistit proti nevyžádaným únikům prozatím nevydaných her. Jestli na normálním trhu to platí opačně, tak na trhu černém většinou nabídka stimuluje poptávku. Když prostě neumí firmy hráče motivovat k tomu, aby pirátským kopiím nedávali přednost před legitimními verzemi, tak se mají snažit proud pirátského softwaru zastavit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama