microsoft-predmetem-skupinove-rrod-zaloby
Novinka Microsoft předmětem skupinové RRoD žaloby

Microsoft předmětem skupinové RRoD žaloby

sleepless.

sleepless.

16. 10. 2008 10:10 15
Reklama

Kdepak, prodloužení záruky pro všechny Xbox 360 konzole, k němuž se spol. Microsoft odhodlala minulý rok (a stálo jí to cca miliardu a čtvrt dolarů), prostě některým lidem nestačí. Výsledkem této nespokojenosti je skupinová žaloba na Microsoft, jejímž předmětem je příliš vysoká poruchovost X360 a tajení tohoto problémů před zákazníky kvůli konkurenčnímu boji s PS3 a Wii.

Žaloba byla podána u soudu v americkém Sacramentu a opírá se o informace publikované v poslední době (např. článek Deana Takahashiho na Venture Beat), podle nichž v Microsoftu dobře věděli, že 50% konzolí Xbox 360 vyrobených pro launch jsou v podstatě vadné kusy. Nikdo s tím však nic záměrně nedělal, což spousta zákazníků odnesla známý RRoD problémem.

No, a zatímco tahle skupinová žaloba sama o sobě není nijak zvláštní a podivná, tak požadavek žalující strany rozhodně zvláštní je. On je ve skutečnosti hrozně legrační takovým tím naivním způsobem. Žalující dav totiž po Microsoftu žádá vrácení všech zisků, které jsou spojeny s prodejem konzole Xbox 360 a dále pak, aby spol. Microsoft veřejně oznámila a zavedla odškodňovací program pro všechny RRoD postižené majitel Xbox 360 ve státě Kalifornie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama