mirror-s-edge-je-trilogie-editor-v-planu
Novinka Mirror‘s Edge je trilogie, editor v plánu

Mirror‘s Edge je trilogie, editor v plánu

sleepless.

sleepless.

15. 10. 2008 10:12 4
Reklama

Dead Space a Mirror's Edge jsou dvě naprosto odlišné hry, které však spojuje podobný osud. Předně to jsou dvě zbrusu nová IP. Obě hry využívají k prezentaci příběhu komiksové formy, no a za třetí to je opatrné šuškání o dalších dílech v době, kdy se hry samotné teprve chystají vyrazit do obchodů.

Už když jsme dělali na E3 rozhovor s Larsem Gustavssonem z DICE, tak opatrně připustil, že vývojáři musí počítat a také počítají s tím, že nezůstane pouze u jednoho Mirror's Edge produktu. Zároveň však dodal, že tyto úvahy jsou prozatím zbytečné, protože se bude všechno odvíjet od toho, jak úspěšná, či neúspěšná hra bude.

Starší producent Mirror's Edge Owen O'Brien byl v tomto trošku sdílnější. Během prezentace hry na Tokyo Game Show sdělil redaktorům webu AusGamers, že příběh připravený pro Mirror's Edge je koncipován jako trilogie. Zároveň nevyloučil, že další Mirror's Edge produkty by mohly vyprávět příběhy někoho jiného než pouze Faith, která však přesto bude v prvních minimálně dvou hrách ústřední postavou.

Redaktor AusGamers se rovněž zeptal na možnost vydání editoru úrovní a překvapivě i na tuhle otázku dostal relativně konkrétní odpověď: „Tvorba level editoru je specializace sama o sobě a vyžaduje to spoustu práce. A když se do toho pustíme, tak určitě budeme chtít editor udělat stejně intuitivní a jednoduše pochopitelný jako hru samotnou. To nám samozřejmě nějaký ten čas zabere, takže se editorem výhledově zabýváme až pro pokračování.“

A když už vývojáři počítají pro pokračování s něčím tak specializovaným jako je level editor, tak už asi musí v EA existovat poměrně silný optimismus, že Mirror's Edge bude komerční úspěch. Celé videointerview včetně prezentace sledujte na AusGamers.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama