southpeak-kupuje-gamecock-i-s-hrami
Novinka SouthPeak kupuje Gamecock i s hrami

SouthPeak kupuje Gamecock i s hrami

sleepless.

sleepless.

14. 10. 2008 14:57
Reklama

Na videoherní obloze se zčistajasna srazily dvě jen stěží postřehnutelné hvězdy a vznikla tím obrovským nárazem jedna hvězda o trošku viditelnější. Jinak řečeno, vydavatelská společnost SouthPeak Interactive odkoupila firmu Gamecock Media.

SouthPeak Interactive vydala dvě alespoň trošku známější hry – průměrnou akci Monster Madness a slušné RPG Two Worlds. Jinak má na kontě ještě pár menších titulů pro DS a PSP, které snad v ČR ani nevyšly. No a v minulém roce s velkým humbukem založená společnost Gamecock, která v mezičase způsobila řadu skandálů a nabrala pod svá křídla celou řadu zajímavých her, také pulty herních obchodů zatím ničím zázračným neobdařila. Doposud to byla nemastná neslaná DS hororovka Dementium: The Ward, dále pak slušná epizodická akční adventure Insecticide a party hra Hail to the Chimp. V přípravě však Gamecock na rozdíl od SouthPeak pár zajímavých projektů má, respektive spíše měla, protože od teďka budou všechny hry připravovány a posléze vydány pod značkou SouthPeak. Řeč je o hrách Legendary, Mushroom Men, Velvet Assassin, Section 8, Dungeon Hero, tajném projektu od CroTeamu (tvůrci Serious Sama) a dalších.

Jinak je třeba poznamenat, že pro zakladatele a šéfa Gamecocku Mike Wilsona to není poprvé, co založil, slušně nastartoval a nakonec výhodně prodal vydavatelskou společnost. Vzpomínáte si na label Gathering of Developers alias GOD Games, který měl poskytnout vydavatelský prostor zajímavým nezávislým projektům a později byl za velké peníze střelen Take 2? Přesně to byla práce páně Wilsona. Zjevně si našel zajímavý ekonomický model pro svoji obživu a nyní mu to vyšlo po druhé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama