novy-scenar-pro-filmove-halo
Novinka Nový scénář pro filmové Halo

Nový scénář pro filmové Halo

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 10. 2008 11:37 2
Reklama

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že byl projekt filmového Halo poslán na neurčitou dobu k ledu. Důvodem bylo snížení rozpočtu na natáčení, které mělo svůj původ v pochybách o úspěchu finálního snímku společností Fox a Universal. Jenže tento krok se v Microsoftu neshledal s nadšením, a proto byl proces zmražen. Zapříčinil se o to však i nekvalitní scénář Alexe Garlanda, který musel být několikrát upravován a předěláván do použitelné podoby. Jak se ale zdá, v Microsoftu, Bungie a filmařské společnosti WingNut Films chtějí dokázat, že to s Halo filmem myslí vážne. Včera se už objevilo prohlášení Stuarta Beattieho (dříve pracoval například na Pirátech z Karibiku), že se pustil do psaní vlastního scénáře, a to především z toho důvodu, že je oddaný fanoušek herní série a uvedení filmu vnímá jako osobní povinnost.

Nový příběh tedy bude založen na románu Erica Nylunda, Halo: The Fall of Reach a posuneme se v něm o pět set let kupředu. V této době má země obří kolonie, funguje systém UNSC a stejně jako ve hře i tréninkový program Spartan. Na začátku filmu dojde k únosu malého, 6letého chlapce, ze kterého se následně vyklube starý známý John, alias Master Chief. Zhruba v polovině filmu, zřejmě po ukončení Johnova výcviku, se na scéně objeví Covenanti a začne bitva. Podle Beattiho by si v tuhle chvíli měli začít diváci říkat, odkud se mimozemšťané berou, proč zabíjejí lidi a co je vlastně Halo?

Ačkoliv Beattie zatím s prací nezačal, už nyní je v kontaktu s Peterem Jacksonem a Microsoftem, takže by z toho nakonec přeci jen mohlo něco vzniknout. A jestli vše chápeme správně, nemuselo by zůstat u jednoho filmu, otázek k vysvětlení by po nástinu příběhu zůstalo opravdu hodně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama