bungie-zminka-o-maddie-je-politovanihodna
Novinka Bungie: zmínka o Maddie je politováníhodná

Bungie: zmínka o Maddie je politováníhodná

sleepless.

sleepless.

29. 9. 2008 14:55 6
Reklama

Minulý týden vydaný teaser na novou hru týmu Bungie vyvolal podle očekávání obrovskou vlnu zájmu. Bohužel to však nebylo kvůli tomu, že to je prostě nová hra od tvůrců ultrapopulárního Halo 3, ale kvůli větě: „Maddie kde jsi?“, která se v traileru vedle jiných hlášek objevila.  Madeleine McCann je totiž jméno pohřešované pětileté dívenky, jejíž případ byl kvůli mnoha podivným okolnostem zmizení silně mediálně propírán. Mainstreamová média se do Bungie samozřejmě opřela s pořádnou vervou a nachytala vývojáře z Bungie na švestkách neinfomovanosti. Ti se teď mohou jen bránit a spílat si za to, že pravidelně nečtou všechny bulvární deníky světa. Jinak by se jim taková nehoda stát nemohla. A že to byla nešťastná nehoda, či spíše náhoda, to pro GamesIndustry.biz potvrdil šéf PR Bungie Brian Jarrard.

„Opravdu na celé té věci není co dalšího odhalovat, je to prostě politováníhodná náhoda. Mezi naší hrou a tragickou událostí z minulého roku (zmizení malé dívenky) není žádná spojitost. Všechny postavy v naší hře, která se odehrává 500 let v budoucnosti, jsou smyšlené. Události, k nimž došlo ve skutečném světě během vývoje hry, vedly v tomto případě k tomu, že tato postava nabyla v očích veřejnosti nezamýšlený kontext,“ vysvětluje trpělivě Jarrard.

Zdá se tedy, že postava jménem Maddie existovala v rámci fiktivního Halo universa dávno před tím, než minulý rok došlo ke zmizení výše zmíněné Madeleine McCann a nikdo v Bungie už si později neuvědomil, jaké závěry si z toho pak široká veřejnost vyvodí. Faktem je, že celý ten humbuk je pouze mediální přetřes a náhoda sama o sobě, protože kdyby nebyl případ Madeleine McCann tak mediálně známý a o zmizení malé dívenky by svého času proběhla v novinách pouze nějaká kratičká zpráva, dnes by se tím nikdo nezabýval, nikdo by z toho nedělal odstrašující případ necitlivosti. Více než o čemkoli jiném celý tento případ svědčí o vlivu médií na vnímání světa kolem nás, což je strašlivé zjištění. Nicméně, nyní lze samozřejmě očekávat, že jméno Maddie z další Halo hry od Bungie zmizí, aby se zabránilo jakékoli negativní publicitě, byť by reálně nebyla nijak opodstatněná. Říká se tomu ohleduplnost, a ta také není vůbec špatná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama