za-predcasnou-smrt-xboxu-muze-pevny-disk
Novinka Za předčasnou smrt Xboxu může pevný disk!

Za předčasnou smrt Xboxu může pevný disk!

sleepless.

sleepless.

17. 9. 2008 13:04 13
Reklama

Proč Microsoft po uvedení Xboxu 360 tak rychle zapudil původní Xbox, když mohla tahle platforma s cca 25 miliony uživatelů žít ještě pár let stejně jako PSX v době PS2 a PS2 v době PS3? Oficiální odpověď se majitelé Xboxu nikdy nedočkali a s lítostí jim nezbylo než černozelenou konzolku odsunout do sklepa v krabici pro nepotřebné hračky.

Vysvětlení k aktu kruté vraždy, které sice není oficiální, ale o to je věrohodnější a méně obalené kudrlinkami, podal až nyní v Microsoftu už nepracující Peter Moore. V třetí části obřího a nesmírně zajímavého interview pro Guardian Moor na rovinu říká: „Do dnešního dne se lidé domnívají, že jsme Xbox opustili příliš brzy, ale bylo to ve skutečnosti z čistě finančních důvod.“ Ne že by tohle vysvětlení vylučovalo možnost, že Xbox byl ponechán k smrti vyhladověním příliš brzy.

Dobrá ale, jaké to byly finanční důvody, když zapříčinily smrt Xboxu? Slovo dostává opět Peter Moore: „Zabila nás přítomnost pevného disku v každém Xboxu. Tehdy (když přišel na trh Xbox 360) jsme prodávali Xbox za 199 dolarů a pevný disk nás stál 70 dolarů. To je ten pravý důvod, proč jsme na originální Xbox zanevřeli, protože čím více kusů jsme prodali – a zájem byl v té době pořád velký – tím víc nás to (finančně) stahovalo dolů a možnost nějak snížit cenu tu prostě nebyla. No, a když jsme dosáhli hranice 25 milionů prodaných Xboxů, bylo nám jasné, že musíme situaci nějak uklidnit, další kusy neprodávat a co nejrychleji zaměřit svou pozornost čistě na Xbox 360“.

Tady to máte černé na bílém, pevný disk zabil Xbox. Hlavou nám vrtá jen to, proč byla výrobní cena Xboxového HDD tak vysoká. Opravdu se zrovna tento náklad nedal srazit? Neoficiálním způsobem se dal HDD pořídit opravdu levně. Spíš bychom řekli, že ano, ale byla to dobrá záminka se Xboxu zbavit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama