microsoft-uzavira-ensemble-studios
Novinka Microsoft uzavírá Ensemble Studios!

Microsoft uzavírá Ensemble Studios!

Jan Horčík

Jan Horčík

10. 9. 2008 06:15 8
Reklama

Během včerejška se objevil nepotvrzené dohady o tom, že Microsoft hodlá uzavřít studio Ensemble. Pro leckteré fanoušky žánru realtime strategií téměř děsivá zpráva se dnes potvrzuje. Ensemble Studios budou uzavřeny po dokončení očekávaného hitu Halo War a skončí tak jedná éra - tihle pánové jsou zodpovědní za vynikající sérii Age of Empires, která pomáhala formovat žánr. Hlavy studia pak mají zformovat nový tým, který bude i nadále spolupracovat s Microsoft Game Studios.

Důvod k uzavření studia? Microsoft tvrdí, že čistě finančí. "Tohle je rozhodnutí ekonomické, které pomůže udržet MGS na cestě rstu. Rozhodnutí uzavřít Ensemble nebylo jednoduché, nicméně Microsoft se snaží umístit tolik zaměstnanců Ensemble kolik jen jde z těch, kteří nepůjdou do nového studia, na volné pozice ve firmě," komentoval situaci MS pro magazín GameSpot.

Takhle to občas s velkými studii prostě dopadá. Uděláte úspěšnou hru, koupí vás nadnárodní gigant, který ze studia vysaje všechno co se dá, aby jej pak mohl z "finančních" důvodů - protože se mu už prostě nevyplácíte - uzavřít. Ale nesmutněme, staré a do určité míry možná už i "vypotřebované" studio končí, minimálně jedno nové začíná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama