hry-od-ubisoftu-navzdy-uz-jen-s-titulky
Novinka Hry od Ubisoftu navždy už jen s titulky

Hry od Ubisoftu navždy už jen s titulky

sleepless.

sleepless.

10. 9. 2008 15:54 5
Reklama

Bez ohledu na to, jak moc to koliduje se záměrem vývojářů by měla být ve všech, opravdu ve všech hrách možnost zapnout zobrazení titulků v dialozích. Vždyť titulky nemusí být zapnuté standardně. A pokud se vývojáři vymlouvají na to, že jejich technologie s titulky nepočítá, je to jejich chyba. Poslat na ně někoho s velkou tyčí a letlampou!

A jednou ze společností, která byla s titulky ve hrách vždycky na štíru je Ubisoft. Teď už můžeme hovořit v minulém čase, protože od nynějška dál do budoucnosti už si Ubisoft dá pozor, možnost zapnout titulky bude ve všech Ubisoftem vyvíjených hrách včetně Far Cry 2, Prince of Persia a Shaun White Snowboarding.  Kéž by k tomu došlo ještě před vydáním Assassin’s Creed...

Tato pozitivní informace vyplynula z tiskovky, v níž Ubisoft oznamuje spuštění edukativní hry Handigo ve spolupráci s organizací Handicap International. Hru, nebo spíše sbírku miniher, s různě postiženými postavičkami v hlavní roli najdete na stránce http://www.handigosolidaires.com/en/. Jde o aktivitu v rámci iniciativy AbilityTogether, která má veřejnost upozornit na těžkosti postižených nejenom v každodenním životě, při práci, učení atd.

Tak si udělejte chvilku čas, klidně si minihry zahrajte a třeba si pak odnesete v hlavně nějaké to moudro nebo myšlenku, jejíž realizace postiženým spoluobčanům ulehčí život. Ale když se vrátíme k těm titulkům ve hrách, ty rozhodně nepřivítají pouze sluchově postižení, ale i zcela zdraví hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama