itagaki-zaluje-tecmo-a-odchazi
Novinka Itagaki žaluje Tecmo a odchází

Itagaki žaluje Tecmo a odchází

sleepless.

sleepless.

3. 6. 2008 08:10
Reklama

Co všechno se může semlít pod pláštíkem noci někde na druhé straně světa, kam bohužel v noci nevidíme přes zavřená víka a peřiny přetažené přes hlavu, názorně prezentuje vyhlášený vývojář Tomonobu „zabiju tě pohledem přes brýle“ Itagaki. Ještě nedávno rozváděl obšírné teorie o tom, co bude dál v Tecmu dělat, že už nehodlá pracovat na další Ninja Gaiden hře a kdesi cosi podobného, a vida, teď už si v Tecmu ani neškrtne. Tomonobu Itagaki totiž na svoji šéfka v Tecmo Co. rezignoval k 1. červenci 2008 a už 14. května podal na tuto společnost žalobu u jednoho z tokijských soudů.

Důvod? Kdybychom to měli říct tak nějak lidově, tak Itagaki odchází, protože se nechce od prezidenta Tecma Yoshimi Yasudy o*e*áv*t. Stručně řečeno, ještě před začátkem vývoje Dead or Alive 4 souhlasilo Tecmo s tím, že za úspěšné dokončení hry vyplatí Itagakimu bonus. Zmíněný pan prezident Yasuda však Itagakimu bonus vyplatit nechtěl a na rovinu mu řekl: „když se ti to nelíbí, tak buď vypadni, nebo nás žaluj“. Itagaki tedy odešel a ještě k tomu Tecmo žaluje. Navíc prý Yoshimi Yasuda Itagakiho za jeho zády pomlouval u kolegů, což mu prý přivodilo stres navíc a zhoršilo pracovní prostředí, což je logické. Podobné chování bychom očekávali spíše někde na úřadě, kde nemají zaměstnanci jaktěživa do čeho píchnout a ne u vývojářů.

Nicméně, ono to také mohlo být celé jinak. Nesmíte zapomínat, že úplný obrázek dostanete až v momentě, kdy znáte argumenty obou dvou stran a nejlépe ještě nestranného pozorovatele, čili strany třetí. Zatím mám v ruce pouze stanovisko jedné strany, Tecmo se zatím nevyjádřilo. Co když má nevyplacení bonusů co dočinění s Itagakiho menší sexuální aférkou z předminulého roku...

Zatím není jasné, co bude Itagaki dělat dál, ale určitě už svůj vývojářský mozek nepoužije při vývoji Dead or Alive 5. Tato bojovka bude tak jako tak oznámena v průběhu následujících týdnů, protože s Itagakim určitě svět pro Tecmo nestojí a nepadá. Nicméně je možné, že skalní fandové, kterých zrovna DoA série má dost, ohrnou nad pátým dílem nos, protože Itagaki je pro ně něco jako modla, či spíše poslední vývojářský samuraj, což Itagaki ve skutečnosti – dědičně - vlastně je. Kompletní znění tiskové zprávy v angličtině oznamující odchod Itagakiho z Tecma mají uveden kupříkladu na Kotaku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama