rpg-akce-a-stylova-brutalita-od-tvurcu-okami
Novinka RPG, akce a stylová brutalita od tvůrců Okami

RPG, akce a stylová brutalita od tvůrců Okami

sleepless.

sleepless.

15. 5. 2008 09:08 2
Reklama

Alespoň pro tuto chvíli se mohou příznivci kreativních a nestandardních her radovat z toho, že se prapodivně zveřejněné a následně zas ututlané informace o trojici nových her od Platinum Games pro Segu ukázaly jako pravdivé. Nebyl to tedy žádný opožděný aprílový žert, ani prapodivná sociální sonda zkoumající míru úžasu herní komunity, ani výmysl fanatika, který ve skrytu duše nesnáší Okami a další hry, které vývojáři z Platinum Games – tehdy ještě jako Clover Studio – udělali. Nic z toho.

Existence oněch třech titulů, které jsme zběžně představili v této starší novince, byla potvrzena přes stránky magazínu Famitsu, které si můžete prohlédnout na těchto scanech. A není důvod, proč bychom si nemohli dát repete.

Infinite Line je sci-fi pro handheld Nintendo DS, v němž budete v roli vesmírného kapitána vylepšovat svoji loď, nabírat posádku (z více než 200 NPC postav) a zřejmě (to už je naše domněnka) dobývat vesmír a planety. Hra nevzniká přímo v Platinum Games, ale ve studiích týmu Nude Maker.

Bayonetta je akce pro PS3 a Xbox 360, jejíž tvorbu řídí šéf vývoje Devil May Cry Hideki Kamiya. Hra je popisována jako stylová akce ala DMC v hlavní roli s čarodějkou, jenž bojuje proti andělům a používá k tomu krom jiného i zbraně na nohách.

No a nakonec zbývá Wii titul MadWorld. Jde o ultra násilnou záležitost v monochromatické grafice ala Sin City, kde je pouze krev rudá. Na denním pořádku v této hře budou fatality prováděné s pomocí motorovky na pravé ruce a celé řady objektů, které mohou kromě jiného posloužit k dekapitaci protivníka.

Podle Famitsu vyvíjí Platinum Games ještě čtvrtý titul, který má na starosti pan Resident Evil Shinji Mikami. Je však nanejvýše pravděpodobné, že tato prozatím tajná hra nevzniká přímo v kancelářích Platinum Games, ale že jej připravuje tým Straight Story, který si Mikami založil už v roce 2006. Sám Mikami je totiž pouze externím členem Platinum Games a hodlá pod značkou tohoto týmu vydávat hry vyprodukované v rámci Straight Story.

Nyní nezbývá než čekat, až Sega všechny popsané hry představí i nám nejaponským gaikokudžinům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama