itagaki-zadne-dalsi-ninja-gaiden-hry-nebudou
Novinka Itagaki: Žádné další Ninja Gaiden hry nebudou

Itagaki: Žádné další Ninja Gaiden hry nebudou

sleepless.

sleepless.

14. 5. 2008 10:30 2
Reklama

Sami jsme se při rozhovoru z očí do očí přesvědčili, že je Tomonobu Itagaki hodně zvláštní člověk, který velmi rád pronáší kategorické soudy a rezolutní prohlášení. Přesto se nám prostě nechce věřit, že Ninja Gaiden II pro Xbox 360 bude úplně poslední Ninja Gaiden hra na jakoukoli platformu, kterou kdy udělá, jak prozradil v rozhovoru pro Kotaku.

„Osobně si myslím, že jsme v rámci této série byli schopni stvořit definitivní 3D hru, takže nemám v plánu dělat v této sérii jakékoli další tituly. Doufám, že fandové tuto hru (NGII) přijmou jako labutí píseň této značky (Ninja Gaiden),“ prozradil Itagaki Kotaku.

Jinými slovy Itagaki naznačil, že v rámci Ninja Gaiden série dokázal všechno, co chtěl a cokoli dalšího už by bylo zbytečné a s Ninja Gaiden sérií nesouvisející. Na otázku, zdali chce v rámci NG série udělat i labutí píseň pro PlayStation 3 Itagaki odvětil, že by to bylo absurdní.

No jo, ale co bude Itagaki dělat dál? Jaké jsou plány do budoucna? Jednoduše řekl, že chce dělat něco: „zbrusu nového, co se nebude nijak dotýkat čehokoli, co jsem v minulosti udělal. Nebude to součást žádné už existující série“.

Tohle je však pouhé chození okolo horké kaše. Co má tedy Itagaki opravdu v plánu? Jak sám přiznal, tak přímo během interview si vymyslel, že je pro něj zajímavé téma 2. Světové války v Pacifiku, které by mohl zpracovat ve spolupráci s americkým studiem.

„Tohle období mě zajímá, protože to pro moji generaci byla událost, která nás ovlivnila více než cokoli jiného. Proto si myslím, že by bylo zajímavé tohle téma zpracovat,“ zamyslel se Itagaki. Pokud netušíte, proč byl segment 2. Světové války v Pacifiku pro Japonsko tak důležitý, nastudujte historii. Google používat umíte ne?

Itagaki sám však moc dobře ví, že téma 2. Světové války je pořád pro velkou část japonské společnosti značně ožehavé a velmi neradi se k této části své vlastní historie Japonci vrací. Kdyby z toho měly koukat potíže, tak by podobné „válečné“ téma prostě přenesl do vesmíru a tam by jej nějakým způsobem, zřejmě v podobě akční hry, rád zpracoval.

To jsou tedy skoky, od fiktivní hry s ninjou k válečné hře ve vesmíru, to může vymyslet opravdu pouze Itagaki.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama