verbinski-reziserem-filmoveho-bioshocku
Novinka Verbinski režisérem filmového BioShocku

Verbinski režisérem filmového BioShocku

sleepless.

sleepless.

9. 5. 2008 08:43 13
Reklama

Vrchní velitel Take 2 Strauss Zelnic na konci března naznačil, že se možná, možná připravuje filmová adaptace videoherního hitu BioShock. Samozřejmě Zelnick už tenkrát věděl, že BioShock nebude zfilmován možná, ale určitě, protože sám vedl jednání s Universal Studios, která nakonec dobře dopadla. Co z toho vyplývá? Řekněme, že někdy v roce 2009, ale spíše 2010 se na plátnech objeví zfilmovaná podoba podvodního městečka Rapture a hlavně nezapomenutelné postavy ze hry.

Film bude rejžovat Gore Verbinski (Piráti z Karibiku) podle scénáře od Johna Logana (Aviator,  Star Trek: Nemesis), přičemž s přípravami a samotným natáčením hodlá Verbinsky začít co nejdříve, hned jako se mu do rukou dostane finální verze scénáře. Co je důležité, Take 2 dostane od Universal Studios několikamilionovou jakoby zálohu, či spíše podíl z budoucího zisku předem, tak jako v roce 2005 dostal Microsoft od komba Fox/Universal za filmovou verzi Halo, která se však nekonala. Ostatně právě něčemu podobnému se chce Zelnick vyhnout a podle jeho vlastních slov je právě proto dohoda s Universalem nastavena tak, aby ke zfilmování BioShocku skutečně došlo a neopakoval se lapsus s Halo filmem.

Možná právě proto Zelnick vedl vyjednávání mezi Universal a Take 2 sám a ne přes producenta, jak to je obvyklé. „Jedna věc, na níž jsme se dohodli hned na začátku, byla, že určitě nechceme vyjednávat přes producenta. Je pro nás nesmírně důležité, abychom mohli smysluplným způsobem ovlivňovat produkci tohoto projektu,“  komentoval uzavření dohody Zelnick. Zatím není jasné, jestli se bude Ken Levine nějakým způsobem přímo podílet na produkci BioShock filmu, ale minimálně jej filmaři využijí jako konzultanta, což je dobře pro všechny náruživé fanoušky herní předlohy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama