kdo-bude-vyvijet-dalsi-cod-hry-zmatek-vyresen
Novinka Kdo bude vyvíjet další CoD hry? Zmatek vyřešen!

Kdo bude vyvíjet další CoD hry? Zmatek vyřešen!

sleepless.

sleepless.

22. 4. 2008 15:20
Reklama

Zvěsti o tom, že si vývojářské studio Infinity Ward vyžádalo na spol. Activision přehodnocení kontraktu kvůli tomu, aby se mohlo nadále samo starat o produkci her v sérii Call of Duty, se podle Maryanne Lataif z Activision nezakládají na pravdě.

Výše uvedené informace zašeptal redaktorům Next-Gen.biz do ouška bývalý zaměstnanec spol. Activision, konkrétně interního studia Underground Development, které – jak bylo včera potvrzeno – ukončí svoji činnost na konci května.

Zhruba pětačtyřiceti členný tým Undeground Development tým prý pracoval až do poslední chvíle na dvou projektech – PS3 portu Enemy Territory: Quake Wars a nové Call of Duty hře. Nejednalo se však o klasický CoD titul, ale third-person akci, která by se stala základem paralelní CoD série, jež by vycházela na střídačku s hlavní FPS sérií. Vývoj tohoto spin-offu však byl zastaven a zrušen právě kvůli tomu, že chtěl tým Infinity Ward získat na Activision výsostné právo vyvíjet další Call of Duty tituly. Tím pádem nebyla pro tým Undeground Development žádná jiná práce než dokončení PS3 portu Quake Wars a padlo už anoncované rozhodnutí studio uzavřít.

Podle Maryanne Lataif z Activision jsou všechny tyto informace nepravdivé, jak stojí výše. Podle nás je to však pořád tvrzení proti tvrzení a ve prospěch oficiální verze svědčí opravdu jenom to, že je oficiální a že jej nezávisle na sobě potvrdil mluvčí Activision pro Eurogamer, podle něhož se budou ve vývoji Call of Duty her i nadále střídat týmy Infinity Ward a Treyarch.

Co si z toho celého vzít? Vlastně nic kromě obrázku o tom, že i na první pohled rutinní zavření interního studia může mít zajímavé, byť nepotvrzené pozadí a že by možná nebylo od věci, kdyby se vývoje všech CoD her do budoucna opravdu chopili lidé z Infinity Ward. Jak to říci a neurazit...jimi vytvořené CoD, CoD 2 a CoD 4 hry totiž kvalitativně zcela překonávají CoD tituly od Treyarchu a jiných najatých týmů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama