aaa-hry-dnes-za-mene-nez-50-mil-nevyrobite
Novinka AAA hry dnes za méně než 50 mil. nevyrobíte

AAA hry dnes za méně než 50 mil. nevyrobíte

sleepless.

sleepless.

21. 4. 2008 15:21 2
Reklama

Vývojáři z Realtime Worlds na svém kontě mají jen jednu hru, skvělý Crackdown pro Xbox 360, takže technicky jde o ještě pořád o začínající studio, čili startup. Realita je však jiná, protože šéfové Realtime Worlds mají svoji firemní strategii zcela evidentně velmi dobře promyšlenou a osud týmu tak nevisí konstantně na vlásku, jak tomu je u drtivé většiny nezávislých týmů, které se potácí od jednoho nájemného džobu k druhému. Důkazem je nedávné získání investice ve výši 50 milionů dolarů, které kapitálové investiční fondy nerozdávají zájemcům jen tak na počkání. Proč se to zrovna RTW podařilo?

„Někteří lidé si neuvědomují, kolik v dnešní době stojí výroba velké hry. My stojíme nohama na zemi, my víme co je k tomu potřeba, víme kolik to stojí a neopíjíme sami sebe rohlíkem, že to bude stát méně. Držíme se tohoto principu a nešijeme na nikoho šméčka. Interně v rámci týmu, ale také investorům říkáme ano, je to hodně peněz, ale tolik to prostě dneska stojí,“ snažil se boss RTW Dave Jones naznačit, že bez realistického přístupu se to dneska nikam dále dotáhnout nedá. Ostatně už výroba Crackdownu stála RTW 20 milionů dolarů a v případě chystané onlineovky APB se odhadovaná suma potřebná k produkci a následnému launchi hry šplhá až k 50 milionům babek.

Právě v důsledku získání padesátimilionové investice narostla v RTW jistota, že je tým schopen zvládnout svépomocí nejenom vývoj, ale i launch a provoz hry. Proto došlo k nákupu globálních distribučních práv k APB, která doposud držela společnost Webzen. No ve světle tohoto kroku nám přijde čím dál tím víc pravděpodobné, že se nakonec APB objeví nejenom na PC a Xbox 360, ale i na PS3, protože omezováním hráčské základny by šli vývojáři z RTW sami proti sobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama