molyneux-potvrdil-dalsi-dve-fable-kompatibilni-hry
Novinka Molyneux potvrdil další dvě "Fable-kompatibilní" hry

Molyneux potvrdil další dvě "Fable-kompatibilní" hry

Jan Horčík

Jan Horčík

19. 3. 2008 18:10 6
Reklama

Peter Molyneux je velký snílek. O svých snech rád a často mluví a pak se občas omlouvá za to, že sny neproměnil v realitu. Všechna čest. Návštěvníkům GDC08 nejnověji prozradil tajemství svých velkých snů o umělé inteligenci (doufejme, že za ty se muset omlouvat nebude) a kromě také několik podrobností o stále veskrze tajuplném Fable 2. Zmínil, že na XBLA budou k dispozici hry "propojené" s Fable 2. V malých arkádovkách tudíž budete moct sbírat zlato/body do "velké" hry. Zdánlivě nezajímavé zprávičce tehdy věnoval pozornost jen málokdo.

Podrobněji se o tomto konceptu rozhovořil teprve nyní v podcastu Majora Nelsona alias Larryho Hryba, hlavního manažera služby Xbox Live. "Je to pro mě opravdu velká věc - proč spolu hry nemluví?" položil Molyneux v rozhovoru takřka metafyzickou otázku a vzápětí si odpověděl. "A když si řeknete, že uděláte hry, které spolu mluví, začnete hned přemýšlet o tom jak spolu vlastně mohou mluvit?"

Abychom to zkrátili, v Microsoftu jednoduše vymysleli, že by bylo dobré kromě milionů krabiček s Fable 2 prodat ještě nějaké pěkné malé hry navrch. Vzali proto tři XBLA hříčky od Carbonated Games - Keystone, Wizard’s Tower a Mage Dice, a udělali je "Fable-kompatibilní". Jinými slovy místo běžného, prakticky bezcenného skóre získáváte v těchto hrách třeba zlaťáky pro Fable. Svým způsobem naprosto geniální koncept s sebou přináší hned dvě zásadní otázky: a) proč už to někoho nenapadlo dřív? a b) jak rychle přijdou další?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama