take2-ve-ztrate-borderlands-odlozeno-bioshock-2-bude
Novinka Take2 ve ztrátě, Borderlands odloženo, BioShock 2 bude

Take2 ve ztrátě, Borderlands odloženo, BioShock 2 bude

Jan Horčík

Jan Horčík

12. 3. 2008 12:49 2
Reklama

Společnost Take Two vydala své pravidelné hlášení o finančních výsledcích. Z nich mimo jiné plyne, během první čtvrtletí se tržby snížily proti stejnému období minulého roku z $277,3 mil. na $240,4 mil. Prodeje držely nahoře zejména hity v podobě BioShocku, Carnival Games, NBA 2K8 a Grand Theft Auto her. Čistá ztráta za první čtvrtletí dělá 38 mil. dolarů proti $21,5 mil. v 1. čtvrtletí ve fiskálním roce 2007.

Přesto ale Stauss Zelnick, ředitel společnosti, očekává úspěšný letošní rok. Celá firma samozřejmě nedočkavě hledí k jaru a vypuštění GTA IV, které bude pro Take Two znamenat výraznou finanční injekci. Stejně tak se ale objevují plány na další výrazné tituly, které mají vyjít už tento rok: Midnight Club: Los Angeles, Sid Meier's Civilization Revolution, Top Spin 3, Don King Presents: Prizefighter, Carnival Games pro DS, Carnival Games: Mini-Golf fpro Wii, NBA 2K9, NHL 2K9 a samozřejmě nové epizody pro Xbox 360 (a možná i PS3?) verzi GTA IV.

Ve fiskálním roce 2009 (začíná 1. listopadu 2008, končí 31. října 2009) se pak dočkáme dalších hitů v čele s Mafia II a odloženými Borderlands. S největší pravděpodobností dorazí také nyní už zcela oficiální BioShock 2, na kterém skutečně pracuje opět Ken Levine. Ten ale zároveň pracuje i na další IP a Take Two hodlají během letošního i následujícího roku uvést na trh i několik zcela nových sérií. Kromě toho Take Two potvrdili, že během roku 2009 spatří světlo světa ještě jedno velké AAA pokračování série GTA. Co je tím konkrétně myšleno, zda PC verze GTA IV, nové GTA pro handheldy anebo snad GTA pro Wii? Na povrch se vynořují i zprávy o obnovení série Max Payne v souvislosti s uvedením filmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama