midway-ma-novy-vydavatelsky-plan
Novinka Midway má nový vydavatelský plán

Midway má nový vydavatelský plán

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 12. 2007 20:46 1
Reklama

Končící rok 2007 nepatřil z pohledu společnosti Midway k těm povedeným. Druhá polovina roku se totiž nesla ve znamení interních svárů a také $14,3 milionové ztráty. Všechny nosné tituly pro PS3, Stranglehold, Unreal Tournament 3 i BlackSite: Area 51, byly zpožděny z důvodu technických problémů a ničemu nepomohl ani slaboučký prodej, méně než 35 000 kopií, UT 3 v prvních dvou týdnech. V Midway museli navíc řešit také situaci ohledně „podělaného“ vývoje BlackSite, což zaznělo z úst již vyhozeného Harveye Smitha na Montrealském herním festivalu.

Šéf společnosti, David Zucker, však hodlá za uplynulým rokem udělat tlustou čáru a do budoucnosti s osmičkou na konci hledí optimisticky. Nový plán zní jasně, v roce 2008 společnost Midway vydá her sic méně, měly by však být o to kvalitnější a rozsáhlejší. Jako první tak přijde na řadu zpožděný Wheelman, který se stane předlohou stejnojmenného filmu s Vinem Dieselm v hlavní roli. Dále bychom se mohli dočkat poračování Strangleholdu, nového Mortal Kombatu a další, dosud neodhalené filmové hry. Chybět by neměly ani sportovní tituly, kde se počítá s pouličním basketbalem NBA Ballers a wrestlingovou záležitostí TNA Impact.

Už nyní je však jasné, že příští rok se ponese ve znamení filmových her a herních filmů, nebo alespoň her z rukou filmových tvůrců. Midway bude na tomto poli soupeřit s Bruckheimerem, který spolupracuje s MTV Games, Stevenem Spielbergem i fandou her Peterem Jacksonem. Rýsuje se to hezky, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama