prvni-informace-o-battlefieldu-3
Novinka První informace o Battlefieldu 3?!

První informace o Battlefieldu 3?!

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný

10. 10. 2007 14:56 3
Reklama

Web DigitalBattle údajně obdržel od jakéhosi zdroje PDF dokument s informacemi o Battlefieldu 3, který byl zřejmě původně určen pro potenciální investory. Na třech stranách se v něm lze dočíst mnoho zajímavých informací o dalším pokračování populární série multiplayerových akcí, z nichž hned první udává možné datum vydání, a to konec roku 2008. Hra má být podobně jako Battlefield 2 zasazena do současnosti a bude se zaměřovat na boje na Středním východě. Z toho vyplývají i dvě hratelné strany konfliktu: NATO a MEC, což je zkratka pro Middle Eastern Coalition.

Battlefield 3 bude obsahovat 8 map, které mají pokrývat především městské prostředí a na nichž se bude moci střetnout až čtyřicet hráčů v jednom týmu. Každá frakce bude disponovat 24 vozidly, 17 zbraněmi přístupnými od začátku a dalšími 22, jež si budou moci obě soupeřící strany postupně odemknout. Stejně tak půjde postupem času získat přístup k novým druhům munice, brnění, helm, maskování a dalšího příslušenství. Ve hře bude už implementována možnost nahrávání a replayů akcí, což určitě ocení především progamingová scéna.

Na léto 2008 je naplánováno možné spuštění veřejné bety, kterou si však možná (stejně jako plnou verzi) zahrají pouze majitelé Vist a OS X na Macintoshi. Podpora Windows XP totiž nebyla nikde v článku zmíněna, avšak zároveň ani vyvrácena. Hru má údajně pohánět engine Frostbite DX, což by měla být novější verze enginu použitého v konzolovém Battlefield: Bad Company.

EA se zatím k celé události nechtějí vyjadřovat, na reakci vývojářů z DICE se stále čeká, nicméně pravděpodobně bude naprosto stejná. Podle dokumentu bychom se oficiálního oznámení a prvního teaseru měli dočkat v lednu příštího roku, ovšem vzhledem k úniku těchto informací možná přijde nějaká odpověď ještě dříve. Pravdivosti výše uvedeného mírně nahrává i skutečnost, že EA již nějakou dobu vlastní doménu "battlefield3.com", ovšem stejně tak už od roku 2004 má zaregistrovanou i adresu "battlefield4.com" a tak dále. Takže nám zatím nezbývá než si počkat, snad se už brzy situace vyjasní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama