krusne-casy-pro-filmy-na-motivy-her
Novinka Krušné časy pro filmy na motivy her

Krušné časy pro filmy na motivy her

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 10. 2007 07:23 7
Reklama

Uweho Bolla určitě všichni znáte. Točí filmy. Točí hodně špatné filmy. A ty hodně špatné filmy jsou o počítačových hrách. Většina hráčů se ho naučila buď ignorovat, nebo se jím ohánět v nejrůznějších diskusích, ačkoliv málokdo někdy viděl některý z jeho filmů. Teď to ale vypadá, že jeho špatná pověst (nebo spíš špatná pověst her podle filmů) může pohřbít i ostatní nadějné projekty. I to je totiž jeden z argumentů New Line Cinemas, které zaštiťovalo produkci filmu na motiv hry Gears of War. "Vzhledem k předpokládané nízké návratnosti stále se zvyšujícího rozpočtu a špatné zkušenosti z předchozích filmů na motivy her se produkce filmu Gears of War na neurčito pozastavuje. Studio zkrátka není připravené investovat více jak sto milionů dolarů do něčeho, u čeho se nedá předpokládat taková návratnost, jako u komiksových hrdinů typu Spidermana, nebo Batmana," stojí v oficiálním prohlášení. A i pokud by se jejich názor obrátil o sto procent, tak bychom se filmu mohli na plátnech kin dočkat nejdříve v roce 2009. Scénárista GoW filmu, Stuart Beattie k celému problému říká následující: "Vyrábí se stále víc a víc počítačových her a podle nich se točí čím dál tím víc filmů, ale ani jeden se zatím nestal kasovním trhákem. V současnosti je v Hollywoodu stav následující: chtěli by, zajímají se o to, ale stále nejsou stoprocentně přesvědčeni, že to vůbec může fungovat."

A aby nebylo špatných zpráv dost, tak ačkoliv Halo 3 překonává všechny prodejní rekordy, na film si budeme muset počkat ještě pěkných pár let, pokud tedy vůbec někdy bude. Režisér Neill Blomkamp se totiž rozpovídal v rozhovoru pro stránku Creativity Online o tom, že Halo-film je mrtvý. Alespoň v takové podobě, ve které ho Blomkamp chtěl mít, neboť byl z postu režiséra odvolán a film samotný byl možná nadobro uložen k ledu. Ačkoliv producentská společnost Petera Jacksona vypustila do světa zprávu ve smyslu "Uvidíme jak se bude trojka prodávat a pak možná uvidíme," tak šance na to, že v kině někdy Halo uvidíme je nyní takřka v oblasti snů, ačkoliv samotný Blomkamp by se opětovnému navázání spolupráce nebránil.

Zavládlo ve vás zklamání a na Hitmana s tváří Timothyho Olyphanta se vám příští měsíc jít zrovna nechce? Možná se pro vás chystá alternativa. Talentovaný režisér Seth Gordon (má na svědomí třeba dokument The King of Kong o partě hráčů, kteří se sejdou za účelem překonávání rekordů v klasických automatovkách) vyslovil přání natočit film na motivy aktuálního hitu Super Paper Mario. Nejde o žádnou snahu společnosti Nintendo, tento nápad vzešel jen a pouze z jeho hlavy. Prý se mu šíleně líbí nápad předělání 2D grafiky do 3D animáku. Avšak je tu jedno důrazné ale. Pamatujete na Mariovu první a poslední zkušenost se stříbrným plátnem? Něco tak nudného a amatérského podruhé už hry na motivy filmů rozhodně nepotřebují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama