nejprodavanejsi-hra-tydne-v-japonsku-halo-3
Novinka Nejprodávanější hra týdne v Japonsku? Halo 3!

Nejprodávanější hra týdne v Japonsku? Halo 3!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 10. 2007 08:57
Reklama

Je všeobecně známo, že Japonsko vnímá hry naprosto odlišně, než zbytek světa. Pokud bychom měli hledat ten správný výraz, dalo by se říci, že japonští hráči jsou především velmi hraví. Právem tak u nich vedou konzole Nintenda, a po hrách zmítaných tvrdými konkurenčními boji o co možná nejpůsobivější technické zpracování tam pes neštěkne.

Jenže Halo 3 kampaň Microsoftu jde do nebe i přes japonské ostrovy, což je pro tamější hráče důvodem k šoku, ale i výsměchu zároveň. Mluvíme-li nejprve o zmíněném překvapení, jde zkrátka o fakt, že se do čela vyšplhala hra podobného žánru a navíc na platformě Xbox 360. V celém spektru třiceti her, jenž zahrnuje žebříček Media Crate, totiž naleznete jen dvě hry určené pro tuto konzoli a naopak celkově 19 her pro Nintendo (Wii i DS).

Na druhou stranu, za týden od 24. září se Halo 3 prodalo jen 59 000 kusů, z čehož si právě dělají hráči legraci. V porovnání s tituly jako Final Fantasy VII nebo Pokémon, kterých se prodalo 487 000, resp. 300 000 je „úspěch“ Halo 3 druhotný. Celou situaci lze tedy glosovat konstatováním, že i v Japonsku holt mívají slabší týdny na „svoje“ hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama