bizarre-creations-konci-s-project-gotham-racing
Novinka Bizarre Creations končí s Project Gotham Racing

Bizarre Creations končí s Project Gotham Racing

sleepless.

sleepless.

1. 10. 2007 06:50
Reklama

Koupě nezávislého týmu Bizarre Creations společností Activision byla v minulém týdnu dostatečně mediálně propíraná. Jaksi se však ve všem tom humbuku okolo koupě samotné zapomnělo na jeden velmi důležitý fakt. Už brzy vycházející Project Gotham Racing 4 byl poslední díl v sérii, na němž lidé z Bizzare Creations pracovali!

Díl pátý, který přijde i kdyby měly trakaře padat, už bude vyvíjet někdo jiný, jak dokládá vyjádření Sarah Chudleyové z Bizarre pro GamesIndustry.biz: „V Microsoftu máme řadu dobrých přátel, s nimiž se skvěle spolupracovalo. Jenže po čtyřech dílech už je nejvyšší čas nechat někoho jiného, aby do celé série přinesl něco nového. Je smutné, že jsme museli sérii opustit, ale na druhou stranu je skvělé dělat na něčem novém“.

Sarah Chudleyová dále pro GamesIndustry.biz vysvětlila, proč vlastně k prodeji Bizarre Creations společnosti Activision došlo. Evidentně to nebylo kvůli existenčním potížím, ale naopak kvůli úspěchům, které hry od Bizarre v posledních letech zaznamenaly.

„Vlastně za to může náš úspěch, že jsme se poohlíželi po dlouhodobém partnerovi. Prostě se jen chceme koncentrovat na dělaní skvělých her a nebýt pod tlakem, který sebou přináší provoz velkého studia, shánění velkých zakázek a měsíce trvající právnické procedury, které jsou v dnešní době pro podepsání kontraktu na hru běžné.

„Chceme dělat to co milujeme a způsobem, který si užíváme, aniž bychom se museli proměnit byznysmeny. Věřte, že cesta vedoucí až k tomuto rozhodnutí byla dlouhá a hodně těžká, ale vedla nás naše touha, abychom byli i nadále schopni vytvářet skvělé hry a zároveň si to užívat jejich vývoj,“ vysvětlila Sarah Chudleyová, proč vlastně Bizarre Creations dobrovolně vstoupili do vztahu manželského se společností Activision.

Vedení Bizarre Creations si navíc vůbec nepřipouští, že by se jeho tým mohl ve struktuře velké vydavatelské společnosti, kterou Activision určitě je, v průběhu dalších let rozpustit.

„Oni přímo na vývoj her nedohlíží. To znamená, že nás nechají dělat to, v čem jsme dobří. Můžeme však kdykoli  požádat o pomoc z jejich široké vývojářské sítě, když to bude třeba. Jedním z nedůležitějších důvodů z našeho pohledu je, že Activision provozuje model nezávislých vývojářských studií, takže my můžeme i nadále zůstat Bizarre,“ dodala Sarah Chudleyová.

Zbývá dodat, že pod křídly Activision chystají tvůrci z Bizarre Creations dva nové tituly. Ten první bude titul závodní a tím druhým bude hra s postavičkou, čili zřejmě nějaká akčňárna. Obě dvě hry by měly na trh dorazit někdy v roce 2009. V mezičase Bizarre dokončí a skrze Segu vydají multiplatformovku The Club a ve spolupráci s s Vivendi Games vydají ještě letos Geometry Wars: Galaxies pro Wii i DS.

Kdo bude vyvíjet další PGR tituly, to se zatím neví, ale Microsoftu už má určitě nějaké šikovné vývojáře v merku. Geometry Wars IP patří Bizarre Creations, takže další hry v této sérii budou vycházet nezávisle na přání Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama