konference-microsoftu-pred-tokyo-game-show
Novinka Konference Microsoftu před Tokyo Game Show

Konference Microsoftu před Tokyo Game Show

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

12. 9. 2007 10:13
Reklama

Dnes v ranních hodinách proběhla relativně krátká, zato ale informacemi a oznámeními nabitá konference Microsoftu před letošní Tokyo Game Show. Důležité novinky už prosákly na veřejnost dříve. Nikoho tak nepřekvapilo oficiální oznámení Ninja Gaiden 2. Pokračování úspěšné akce vyjde tentokrát exkluzivně pro Xbox 360 v průběhu roku 2008, detaily o příběhu známy nejsou.

Tomonobu Itagakiho, šéfa Teamu Ninja, který na Ninja Gaiden hrách pracuje pod Tecmem, pak na pódiu vystřídal Hironobu Sakaguchi, jeden z tvůrců série Final Fantasy a zakladatel Mistwalkeru, vydavatele xboxového RPG Blue Dragon. Ten předvedl svůj chystaný projekt Lost Odyssey, a podělil se o jeho přesné datum vydání. To zní – 6. prosince v Japonsku, leden 2008 v Asii a únor 2008 v Severní Americe a Evropě.

Následoval vhled do japonského line-upu konzole (bez překvapení), a třetí velký blok věnovaný Xbox Live Arcade titulům. Ty předváděl Tetsuya Mizuguchi, tvůrce klasické střílečky Rez. O jejím vydání na XLA už jsme psali, stejně jako o dalších očekávaných akčních titulech Every Extend Extra, Ikaruga, TriggerHeart Exelica, Omega Five a také připravovaném portu DS/PSP puzzle hry Exit.

Microsoft má v Japonsku rozhodně dost co napravovat. V tomto regionu je rozdíl mezi prodeji Xbox 360 a konkurenčních konzolí nejvýraznější. Nových Xboxů se v Japonsku podle VGChartz zatím prodalo jen 437 000, zatímco Nintendo Wii už překročilo hranici 3,5 milionu a PS3 válcuje Xbox s 1,1 milionu kusů. Hry od japonských vývojářských celebrit by mu mohly pomoci. Nebo možná umělé dýchání...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama