bungie-pro-a-dalsi-novinky-v-halo-3
Novinka Bungie Pro a další novinky v Halo 3

Bungie Pro a další novinky v Halo 3

sleepless.

sleepless.

20. 8. 2007 08:58
Reklama

Poslední Bungie Weekly Update z pátku 17. srpna nabídl kromě sady nových screenshotů také spoustu zajímavých informací, které se týkají Halo 3 Epsilon testu, prvku zvaného Bungie Pro a průběhu vývoje Halo 3.

Nejdříve tedy k tomu, jak probíhá vývoj, vlastně už dokončování Halo 3, k jehož vydání má dojít na konci září. Hra je prý v současné době z 99.9% hotová, což ovšem neznamená, že už by si vývojáři dávali nohy na stůl a začínali se chystat na velkou launch party. Ona desetina procenta, která k dokončení hry chybí, je totiž nesmírně důležitá, jak v posledním updatu upozorňuje Luke Smith. V této fázi se hra intenzivně testuje, například prostřednictvím Halo 3 Epsilon. Jde o finální test Halo 3, který však není a nebude určen veřejnosti, ani užší ani širší.

Halo 3 Epsilon obsahuje tři multiplayer mapy z bety, dvě nové MP mapy Last Resort a Sandtrap, jednu singleplayer misi (Tsavo Highway) a hlavně herní mód zvaný The Forge. Jak Luke vysvětluje, je mód The Forge hráčům umožňuje úpravu multiplayer map ve smyslu rozmisťování spawn pointů pro zbraně, hráče, vozidla i předměty. V rámci úprav mohou hráči v módu The Forge umisťovat do map nové objekty, přičemž množství objektů, které lze na  mapu umístit je limitováno bodovým rozpočtem.

Každá mapa má takovýto rozpočet jiný a jak ho hráč naplní, to záleží pouze na něm. Každý předmět má přitom trošku jinou bodovou hodnotu. Nicméně, hráči mohou mazat z map předměty umístěné tvůrci, čímž si bodový rozpočet na každou mapu trošku zvýší. Na mapách upravených v rámci módu Forge může hrát 8 lidí, kteří se mohou libovolně přepínat mezi původní a jimi upravenou verzí mapy.

Halo 3 umožňuje hráčům sdílení vlastnoručně vyrobených map, screenshotů a uložených videozáznamů, přičemž tohle všechno bude v podobě dat uloženo přímo na XBL serverech. Je přitom logické, že každý hráč nemůže mít na centrálním serveru k dispozici neomezeně veliký úložný prostor. Bylo by to šíleně drahé a místa by nikdy nebylo dost. Proto je pro každého hráče Halo 3 s placeným Xbox Live Gold accountem vymezeno na serveru 24 MB místa v podobě šesti volných slotů. To prý bude běžným uživatelům stačit, poněvadž si budou moci uložit několik delších Halo 3 videozáznamů, spoustu fotek i map.

Tvůrcům však došlo, že hráčům náročným, kteří v dalších letech nebudou dělat nic jiného než hrát Halo 3, Halo 3 a ještě znovu Halo3, 24 MB volného mísa na serveru stačit nebude. No a právě proto přišli s prvkem Bungie Pro. Jde o prvek placený, který bude zájemce stát 750 MS bodů, za něž jim bude na celý rok vymezeno na serveru 24 slotů, což představuje 250MB, kam mohou ukládat své custom mapy, screenshoty, videozáznamy. Další informace o Bungie Pro i správě Halo 3 dat skrze webové rozhraní Bungie.net najdete v updatu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama