ps3-verze-stranglehold-bez-regionalniho-zamku
Novinka PS3 verze Stranglehold bez regionálního zámku

PS3 verze Stranglehold bez regionálního zámku

sleepless.

sleepless.

4. 8. 2007 09:25 2
Reklama

Update 4. 8. 2007 -  Nestává se často, aby vydavatel vyslyšel nářku hráčů, navíc s takovou rychlostí. Výjimky však potvrzují pravidlo a jednu z nich nyní udělala společnost Midway. Před několika dny vyšlo najevo, že sběratelská edice akčního titulu Stranglehold, která nabídne Blu-ray verzi kultovního filmu Johna Woo Hard Boiled, bude regionálně uzamknuta.

S tím by nebyl zas až takový problém, kdyby se měla sběratelská edice hry prodávat i v Evropě, což v plánu není. Hráči z Evropy, kteří měli zájem nejenom o hru, ale i film Hard Boiled a byli připraveny sběratelskou edici Stranglehold importovat, tedy docela hlasitě nadávali. Importovaná verze Stranglehold by jim totiž byla na nic, poněvadž by ji na PALových PS3 nespustili.

Proto se odpovědní lidé z Midwaye slitovali a nakonec se rozhodli, že sběratelská edice Stranglehold pro PS3 regionálně uzamknutá nebude. Zájemci o ni se tedy nemusí bát a mohou si hru z Ameriky v klidu objednat. Na svých PALových PS3 ji totiž spustí a tím pádem jim pofrčí i film Hard Boiled, který bude obsažen na stejném Blu-ray disku jako hra. Vstřícný krok Midwaye však nic nemění na tom, že bude možné sledovat Blu-ray verzi Hard Boiled pouze na PS3, nikoliv na obyčejném Blu-ray přehrávači.

Jinak stojí za zmínku, že společnost Midway investovala do produkce titulu Stranglehold celkem 30 milionů dolarů, což z něj činí údajně doposud nejnákladnější next-gen projekt. Všechny penízky však nešly přímo do vývoje hry. Poměrně značná suma z oněch 30 melounů je určena pro marketingovou kampaň, jak GamesIndustry.biz prozradil Martin Spiess z evropské pobočky Midwaye.

Původní informace 1. 8. 2007 - Pokud nás paměť neklame, tak se zatím na trhu neobjevila jediná PlayStation 3 hra, která by obsahovala regionální kódování a byla tedy spustitelná pouze na konzoli ze správného regionu.To u Xboxu 360 je tomu víceméně opačně. Her s regionálním kódováním je spousta, byť se počet her, které regionálně kódované nejsou, pořád zvětšuje.

Vraťme se však k PS3. První PS3 hrou, která poruší nepsané pravidlo a s regionálním kódováním přijde, bude Stranglehold od spol. Midway. Potvrdil to jeden z moderátorů na oficiálním Midway fóru, který zároveň prohlásil, že dle jeho informací bude Xbox 360 verze Stranglehold naopak region free – takže bez regionálního zámku. Tentokrát se tedy situace krásně prohodila. PS3 verze je uzamknutá, Xbox 360 není.

Důvod, kvůli němuž spol. Midway PS3 verzi Stranglehold obdařila regionálním kódem, je prostý. Za všechno může speciální edice hry, jež se bude prodávat s Blu-ray filmem Hard Boiled, který logicky region lock obsahuje. U filmů to je nutnost. No a právě kvůli němu je zcela zbytečně regionálně kódovaná i hra samotná. Zřejmě proto, aby se hráči z Evropy ani nepokoušeli v US kupovat speciální sběratelskou edici Stranglehold a raději si tento titul koupili pěkně doma na starém kontinentě. Háček je v tom, že v Evropě nikdy sběratelská edice Stranglehold k dostání nebude. Midwayi se zřejmě nepodařilo vyjednat potřebná práva. Jinak Stranglehold vychází na začátku září a platí to pro všechny tři verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama