snizeni-ceny-xbox-360-v-us-na-spadnuti
Novinka Snížení ceny Xbox 360 v US na spadnutí?

Snížení ceny Xbox 360 v US na spadnutí?

sleepless.

sleepless.

25. 7. 2007 14:09
Reklama

Zatímco severoamerická pobočka Microsoftu jakoukoli možnost chystaného snížení ceny konzole Xbox 360 popírá, tak zdroje z prodejního sektoru pro The Hollywood Reporter potvrdily pravý opak – 8. srpna prý dojde ke snížení ceny konzole Xbox 360 o 50 dolarů.

„V současné chvíli nemáme ohledně ceny co oznámit. Cena je sice důležitá, ale přednější je obsah. Žádný jiný (videoherní) systém nenabízí lidem letos o prázdninách hry co chtějí hrát za lepší cenu než Xbox 360“, pronesl mluvčí Micorosftu.

Zatím není jasné, kterého ze tří modelů konzole od Microsoftu by se mělo snížení ceny týkat, ale logicky lze z kandidátky vyřadit základní Core verzi, jež v současnosti stojí 299 dolarů.

Údajné snížení ceny Xboxu 360 v první polovině srpna není dle The Hollywood Reporter dílem náhody, ale pečlivě promyšlený tah. V prvé řadě jde o reakci na tah spol. Sony, která od srpna začne v US prodávat 80GB verzi PS3 za původní cenu 60 GB verze, čili 599 babek.  Navíc se nedlouho po osmém srpnu objeví na pultech obchodů sada  Xbox 360 titulů, které lze označit za potenciální hity. Konkrétně to je Madden NFL 08, který se bude prodávat po milionech, stejně jako všechny předchozí díly. No a v průběhu srpna pak ještě pro Xbox 360 vyjdou další taháky v čele s tituly BioShock, Blue Dragon a Stranglehold.

Navzdory tomu, jak se může snížení ceny Xboxu 360 jevit jako logické, jde pořád jenom o spekulaci. Jestli je založená na pravdě, nebo je to bohapustý výmysl, to se brzy dozvíme buď přímo od Microsoftu, nebo díky trhu. 8. srpen není zas tak moc vzdálen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama