potter-v-cele-uk-top40-transformeri-dotiraji
Novinka Potter v čele UK TOP40, Transformeři dotírají

Potter v čele UK TOP40, Transformeři dotírají

sleepless.

sleepless.

24. 7. 2007 09:31
Reklama

Nikdo snad ani v tom nejdivočejším snu neočekával, že se multiplatformový titul Harry Potter a Fénixův řád vzdá svého prvního místa v žebříčku nejprodávanější her na území Velké Británie. Zatím je na to brzy, zvlášť, když v těsném závěsu za filmem (z něhož hra vychází) následovalo minulý pátek 20. července vydání sedmé a snad i poslední Harry Potter knihy. Harry Potter a Fénixův řád se tedy na první místě drží už čtvrtý týden po sobě.

Těžko říci, jestli si však svoje vedení udrží Harry Potter i v tomto týdnu. Na trhu se totiž zjevil hodně silný soupeř v podobě videoherní adaptace filmu Transformers. K jeho premiéře v UK sice dojde až tento pátek 27. července, ale prodej hry už byl zahájen minulý týden a hráči o ni projevily velký zájem. V celkovém žebříčku, který slučuje prodejní čísla všech verzí hry, se totiž titul Transformers: The Game propracoval těsně za Harry Pottera na druhé místo. Samostatné žebříčky přitom ukazují, že se PS2 a Xbox 360 verze Transformers: The Game staly za týden, co skončil 21. 7., na svých platformách nejprodávanějšími tituly. Tomu se říká ostrý start.

Velmi úspěšný launch zažil i Wii titul Big Brain Academy: Wii Degree, který se propracoval na čtvrté místo. Ony si ostatně Brain Training tituly vedly minulý týden velmi dobře, protože se do první desítky dostaly hned tři. Kromě Big Brain Academy na místě čtvrtém, je to ještě More Brain Training from Dr Kawashima: How Old Is Your Brain? pro DS na místě třetím a Dr Kawashima‘s Brain Training: How Old Is Your Brain? pro DS na místě osmém. Rodinu her pro platformy od Nintenda pak v první desítce doplňuje na devátém místě Cooking Mama pro Wii a DS a Wii Play na místě pátém.

Docela statečně se v první desítce drží na sedmém místě hororová FPS The Darkness, kterou nad vodou drží prodeje - minulý týden v pátek vydané -  PS3 verze. Ostatně co se PS3 platformy týče, tak se The Darkness stala v minulém týdnu nejprodávanější  hrou.

Na první pohled obrovský propad potkal Wii titul Mario Party 8, který se z místa pátého sesunul až na příčku třicátou. Jak už jsme ovšem informovali minule, Mario Party 8 vlastně v řebříku nemá vůbec figurovat, poněvadž byla hra v den svého vydání stažena kvůli produkční chybě z prodeje. Zřejmě to stažení nebylo moc důkladné, když se hra stále prodává, navíc tak dobře, že se dostala do TOP 40.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama