nemci-se-dockaji-upravene-verze-the-darkness
Novinka Němci se dočkají upravené verze The Darkness

Němci se dočkají upravené verze The Darkness

sleepless.

sleepless.

30. 6. 2007 10:53 1
Reklama

Po všech stránkách temný titul The Darkness od týmu Strabreeze a společnosti Take 2 se dle očekávání neobjeví na trhu v Německu do té chvíle, než bude upraven. První úpravou je odstranění symbolu hákového kříže, který se na několika místech ve hře vyskytuje. Na základě paragrafu 86 nám neznámého německého zákona totiž žádný hra nesmí obsahovat vyobrazení svastiky, která je sice mnoha východními náboženstvími používána jako symbol dobra a štěstí, ale na západě ji lidé vnímají spíše jako symbol nacistický.

Další úprava se týká odstranění 4 z celkového počtu 24 způsobů zabití, které v The Darkness praktikují hráčovi pomocníčci – darklingové. No a pak ještě musí být z německé verze hry odstraněn neherní segment, respektive krátká animace vykousnutí srdce zabitého nepřítele, což hráč provádí s pomocí svým temných chapadel. Namísto preparace srdcí z těl mrtvých nepřátel tak budou hráči v Německu s pomocí temných chapadel vysávat duše nepřátel v podobě zelené mlhy.

Zatím není jasné, jak dlouho bude úprava hry pro německý trh trvat a s jak velkým zpožděním The Darkness u naších západních sousedů vyjde. Lamentovat však nad opožděným vydáním mohou zatím jenom majitelé konzole Xbox 360, protože X360 verze The Darkness vyšla v celé Evropě, tedy kromě Německa, už v včera. Majitelé konzole PlayStation 3 se naopak prozatím vzrušovat nemusí, protože vydání PS3 verze The Darkness bylo nedávno tak jako tak posunuto (z neznámých důvodů!) až na 20. červenec.

Vzpurní a svobodomyslní němečtí hráči, kteří se nehodlají smířit s tím, že jim zákon diktuje, co mohou a nemohou hrát, si mohou neupravenou verzi The Darkness importovat z jiné evropské země. Pokud tak ovšem učiní a někdo je přitom chytí za límec, tak jim hrozí pobyt za mřížemi až po dobu 3 let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama