civilization-revolution-konecne-konzolova-civka
Novinka Civilization Revolution - konečně konzolová CIVka

Civilization Revolution - konečně konzolová CIVka

sleepless.

sleepless.

28. 6. 2007 13:31
Reklama

Po sérii náznaků dnes společnost Take 2, respektive její label 2K Games oficiálně představil konzolový titul Sid Meier's Civilization Revolution. Není to sice poprvé, co se Civilization titul objeví na konzolích (Civilizace vyšla na SNES a CIV II na PS1), ale určitě je to poprvé, co vyjde Civilization hra vyvíjená od počátku přímo na míru konzolím a handheldům. Bohužel zatím nevíme, na kterých konzolových, popřípadě i handheldových platformách Civilization Revolution vyjde. Určitě to bude na PS3 i Xbox 360 a nic bychom nedali za to, že se hra objeví i na Wii, DS a PSP. Na potvrzení těchto našich domněnek si však musíme ještě chvilku počkat, přinejmenším do E3.

„Civilization Revolution je hra, kterou jsem chtěl vždycky dělat,“ přiznává Sid Meier a zároveň dodává: „S nadšením využijeme výkonu next-gen konzolí a integrity handheldů, abychom stvořili velkou a po všech směrech unikátní strategickou hru pro nováčky, ale i pro miliony hráčů, kteří si Civilization tituly užívali na PC“.

Civilization Revolution bude vycházet z tradičního konceptu, který hry v Civ sérii nabízí fanouškům už 16 let. Hráč se tedy bude v roli vůdce zvoleného národa pokoušet o převzetí pozice vládce celého světa. Začne to založením vlastního národa, pokračovat to bude pomalým budováním říše skrze různé věky a epochy, dojde na válčení, obchodování, vyjednávání, objevování, vynalézání a nakonec to snad skončí odletem do vesmíru.

Žádný z tradiční prvků Civilization her nebude v Civilization Revolution chybět. Jen budou hráčům nabízeny v přístupnější, vizuálně zajímavější a akčnější podobě. Hra nabídne epickou singleplayer kampaň s obrovskou mírou znovuhratelnosti, kdy bude hráč moci vést jeden z 16 ve hře dostupných národů. Každý z národů bude mít samozřejmě své vůdce, čili významné historické postavy se speciálními vlastnostmi a schopnostmi, jichž bude hráč aktivně využívat.

Velký důraz je ve hře kladen i na multiplayer část, která nabídne podporu hlasové i video komunikace, podporu online žebříčků, nástroj pro vyhledávání hráčů na stejné výkonnostní úrovni, achievementy, ranked souboje a tak dále. Single i multiplayer souboje v Civilization Revolution budou kratší a intenzivnější díky realtime komunikaci s poradci i významnými osobami, ale i díky přehlednějším mapám a upravené časové ose.

Vývoj Civilization Revolution má na starosti přímo tým Sida Meiera, tedy Firaxis. S vydáním hry se počítá na jaro příštího roku. Dlouholetí příznivci Civ série se přitom nemusí bát. Existence titulu Civilization Revolution neznačí, že na PC už žádné Civ hry vycházet nebudou – právě naopak.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama