red-vs-blue-rip-aneb-definitivni-konec
Novinka Red vs. Blue RIP aneb definitivní konec

Red vs. Blue RIP aneb definitivní konec

pavel.dobrovsky

pavel.dobrovsky

26. 6. 2007 14:50 1
Reklama

Prvního května 2003 vyšel úvodní díl herní "telenovely" Red vs. Blue. Machinima z prostředí hry HALO si sarkastickým humorem obtočila kolem pomyslného prstu tisíce věrných diváků a časem její vnitřní náboj rezonoval na stejné vlnové délce, jako Hlava XXII nebo Stopařův průvodce po galaxii. Během desítek dílů sledujeme, jak se chovají dva nepřátelské týmy - modrý a červený - plné zmatených vojáků s různými osobnostmi. Není třeba snad dodávat, že na skutečné střílení nikdy moc nedojde.

Nápad na machinimu vznikl roku 2003 v hlavě Michaela Burnse poté, co na LAN párty často hrál HALO. "Vtipnost Red vs. Blue je postavena hodně na tom, co jsme na sebe ječeli přes celou místnost." Po vydání prvního dílu se producentská společnost Microsoft a vývojáři z Bungie zachovali příkladně a namísto žaloby Burnse v produkci HALO machinimy podporovaly.

Za několik let práce na Red vs. Blue vzniklo ve studiu Rooster Teeth několik dalších sérií (The Strangerhood), nedávno byla spuštěna novinka s názvem 1-800-Magic ze světa Shadowrun. Technologie her se posunula dál, než v době HALO a Burns se proto rozhodl seriál ukončit při příležitosti stého dílu (jak už jsme vás informovali v dubnu). Půjde o speciální patnácti minutovou epizodu, která má uspokojivě uzavřít všechny dějové linky. "Sopranos nám ukradli překvapivé zakončení, takže jsme to museli přepisovat," říká Burns.

S koncem Red vs. Blue končí jeden z nejúspěšnějších seriálů v dějinách machinimy. Burns dokázal prošlapat cestu pro mnohé začínající tvůrce a zdůraznil funkčnost internetového distribučního modelu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama