novy-restrukturalizacni-plan-take-2
Novinka Nový restrukturalizační plán Take 2

Nový restrukturalizační plán Take 2

sleepless.

sleepless.

12. 6. 2007 09:52
Reklama

Společnost Take 2 zveřejnila informace o svém hospodaření za druhé čtvrtletí aktuálního účetního roku (skončilo 30. dubna), které kromě jiného potvrzují o víkendu se objevyvší zvěsti o tom, že se bude v Take 2 propouštět – v docela hojném počtu.

Nejdříve však nudná číslíčka. Příjem Take 2 za 2. kvartál aktuálního účetního roku dosáhl částky 205.4 milionů dolarů, což je znatelný pokles oproti stejnému období předchozího účetního roku, kdy příjmy činily 265.1 mil. dolarů. Navíc došlo v 2. čtvrtletí aktuálního účetního roku k mírnému navýšení ztráty, která byla vyčíslena na částku 51.2 mil. dolarů, zatímco ve stejném období minulého roku činila 50.4 milionů dolarů.

Meziroční pokles příjmů přitom vedení Take 2 vysvětluje tím, že se minulý rok podílel velkou měrou na navýšení příjmů titul The Elder Scrolls IV: Oblivion. V letošním druhém kvartále se přitom o většinu příjmů postaraly tituly Grand Theft Auto: Vice City Stories a Major League Baseball 2K7, kterých se prodalo přes 1 milion kopií.

Ztráta se sice meziročně zvýšila, jak si můžete všimnout výše, ale přesto je nižší než se čekalo. Podle Take 2 za to může snížení nákladů na marketing, vyšší marže na sportovní titulech divize 2k Sports a realizace úsporných opatření z roku 2006, mezi něž patří uzavření několika vývojářských studií včetně Rockstar Vienna.

Tisková zpráva se rovněž zmiňuje o restrukturalizačním plánu, který byl dopředu připraven tak, aby došlo k zefektivnění organizační struktury Take 2 a ke zvýšení produktivity. Celý plán má několik fází. V té první by mělo dojít k překopání marketingových i prodejních divizí a konsolidaci činnosti Take 2 na mezinárodní úrovni tak, aby to odpovídalo stavu byznysu a ne geografickému rozdělení trhu. Výsledkem by měla být pružnější mezinárodní organizace, schopná daleko lépe a rychleji reagovat na potřeby trhu. No a tam kde se mluví o konsolidaci nemůže chybět snižování stavů, nebo přinejmenším výměna těch zaměstnanců, kteří se do nové struktury Take 2 nehodí. 

Společně s výše uvedenými informacemi došlo i ke zveřejnění vydavatelského plánu na třetí a čtvrtý kvartál tohoto roku. V tom třetím (konec léta - podzim) se hráči dočkají titulů All-Pro Football 2K8, Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer, Manhunt 2, The BIGS, The Darkness a v tom čtvrtém (podzim – konec roku) pak titulů BioShock, Carnival Games, Grand Theft Auto IV, NBA 2K8, a NHL 2K8.

Na zbytek fiskálního roku 2008, který končí v lednu 2008, má pak spol. Take 2 naplánováno vydání titulů Beaterator, College Hoops 2K8, Grand Theft Auto IV – epizodický obsah, L.A. Noire, Midnight Club: Los Angeles, Major League Baseball 2K8, NBA 2K9 a NHL 2K9.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama