forza-motorsport-2-prevzala-vedeni-v-top-40-uk
Novinka Forza Motorsport 2 převzala vedení v TOP 40 UK

Forza Motorsport 2 převzala vedení v TOP 40 UK

sleepless.

sleepless.

12. 6. 2007 12:26
Reklama

Piráti z Karibiku se na první místě žebříčku prodejnosti her ve Velké Británii moc dlouho neohřáli. Jejich jednotýdenní kralování ukončila razantním nástupem parádní závodní simulace Forza Motorsport 2 pro Xbox 360, která se po jednom dni v prodeji vyhoupla na první místo, když za sebou nechala i dotírající Laru Croftovou z Tomb Raider: Anniversary. Díky raketovému startu se stala FM2 třetí nejrychleji prodávanou Xbox 360 na britských ostrovech vůbec, když se rychleji prodávaly pouze tituly Gears of War a Pro Evolution Soccer 6.

Docela zajímavý je také fakt, že rozdíl v počtu prodaných kusů mezi druhým Tomb Raider: Anniversary a třetím Pirates of the Caribbean: At World’s End je pouze cca 1000 kusů. Piráti se tedy rozhodně nehodlají vzdát lehce, což platí i o titulu Spider-Man 3, který se zuby nehty drží na čtvrtém místě a nechce se nechat odsunout níže. Prozatím odolává náporu Wii titulu Mario Strikers: Charged Football (ten spadl ze 4. na 6. místo) i neustávajícímu tlaku Wii klasiky Wii Play. Ta se drží na špici už od zahájení prodeje na konci minulého roku a jen tak ji někdo nesesadí.

Překvapivě docela dobře se navzdory nevalné kritice drží v horní polovině TOP 40 žebříčku i PC/Xbox 360 FPS Shadowrun, která se dokonce z debutového 11. místa přesunula na místo 10., když jen tak tak odolala náporu obsahového balíčku The Sims 2 H&M Fashion Stuff. Právě ten se uvelebil na místě 10. Vydání nového obsahového balíčku pro The Sims 2 nemělo překvapivě pozitivní vliv na prodejnost základní hry The Sims 2, která se z 13. místa propadla na 19. flek. Datadisk The Sims 2: Mazlíčci se pak z místa 15. posunul na pozici 20.

Až na Forza Motorsport 2 se žádná novinka v TOP 40 za týden, který skončil 9. června, neprosadila. Za skokana týdne tak lze s klidným svědomým prohlásit Wii titul Sonic and The Secret Rings, který se místa 26. vypracoval až na místo 15. Naopak největší propad zaznamenaly želví ninjáci s titulem Teenage Mutant Ninja Turtles, kteří se z 19. fleku propadli až na nezáviděníhodnou 36. pozici. Není snad třeba připomínat, že z ní už je to pouze kousek do propasti zapomnění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama