privede-halo-3-herni-divizi-ms-do-cernych-cisel
Novinka Přivede Halo 3 herní divizi MS do černých čísel?

Přivede Halo 3 herní divizi MS do černých čísel?

sleepless.

sleepless.

25. 5. 2007 07:25
Reklama

Na konci července minulého roku předpověděl během Financial Analyst Meeting 2006 šéf divize Microsoft Entertainment & Devices Robbie Bach, že se herní divize Microsoftu dostane na konci roku 2007 (31. 12. končí 2. kvartál fiskálního roku 2008) do černých čísel. Jinak řečeno, že začne vydělávat, což se jí zatím nepovedlo ani na jediný den. No a pokud máme věřit analytikům z Goldman-Sachs tak se výše uvedeného cíle podaří dosáhnout ještě o fous dříve, na konci prvního čtvrtletí fiskálního roku 2008, které běží od července do září. Chytří lidé z Goldman-Sachs totiž věží, že herní divizi MS přivede do černých čísel vydání FPS Halo 3, jež se má na trhu objevit na samotném konci září – 26. 9.

Předpověď analytiků je taková, že od 26. do 30. září vydělá Halo 3 Microsoftu až 170 milionů dolarů na tržbách, když bude do obchodů navezeno 4.2 milionů kopií hry. Tento předpoklad je vak založen na tom, že si Halo 3 bude chtít koupit každý třetí majitel Xboxu 360, kterých by mělo být v září okolo 13.2 milionů. Tohle číslo je přitom uváděno Microsoftem. Proto zároveň analytici varují, že pokud je skutečná uživatelská základna konzole Xbox 360 menší než MS uvádí, tak mohou tržby ze prodej Halo 3 v prvním týdnu klesnout až na nějakých 50 milionů dolarů.

Jak to nakonec dopadne, na to si musíme počkat až do září. Každopádně, pokud se herní divizi Microsoftu podaří skutečně dostat už na konci září do černých čísel, byť jenom na přechodné období, tak to bude vskutku významná událost, která výrazně přispěje k posílení pozice její pozice, což je ideální vábnička pro spoustu potenciálních partnerů ze stran vývojářů, vydavatelských společností a dalších subjektů (zadavatelé reklamy, sponzoři XBL obsahu a tak dále.)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama