hl2-ep2-team-fortress-2-a-portal-uz-v-zari
Novinka HL2: EP2, Team Fortress 2 a Portal už v září?

HL2: EP2, Team Fortress 2 a Portal už v září?

sleepless.

sleepless.

12. 4. 2007 14:05
Reklama

Díky poměrně dlouhému rozhovoru s Robinem Walkerem a Dougem Lombardim na IGN ohledně multiplayer akce Team Fortress 2 vyšla najevo řada docela zajímavých informací, které se však nezbytně netýkají pouze TF2. K tomu se však dostaneme až za moment. Nejdříve je třeba tlumočit informaci o tom, že PC a Xbox 360 verze TF2 jsou vyvíjeny interně ve Valve, zatímco PS3 verze TF2 (a zřejmě i HL2 a Portal) vyvíjí externě britský tým EA.

Základem pro vývoj je PC verze TF2, od níž je pak odvozen vývoj Xbox 360 a PS3 verzí. Jenže zatímco Xbox 360 zaostává ve vývoji za PC verzí jen o pár dní, tak PS3 verze o týden až dva, což není nic kritického. PC a Xbox 360 verze TF2 spolu v současné době dokáží v multiplayeru komunikovat. To výhledově znamená, že si majitelé PC verze TF2 budou moci zahrát multiplayer s majiteli Xbox 360 verze TF2 – zřejmě.

Fakt, že tento prvek aktuálně funguje ještě  na 100% neznamená, že bude  nakonec ve hře použit. Majitelé PS3 verze hry si budou moci multiplayer zahrát jenom proti svým souputníkům s PS3 verzí, což však asi nikoho moc trápit nebude. Ono je totiž ve výsledku úplně jedno, jestli člověk hraje proti někomu, kdo vlastní danou hru na jiné platformě. Hlavní je, aby bylo pořád proti komu hrát.

No a pak je tu informace týkající se termínu vydání, což je oblast, kde Valve už dlouhá léta tápe. Možná i proto Doug Lombardi trošku váhal, než IGN prozradil, že podle aktuálního plánu by k vydání TF2 a tím pádem i HL2: Episode 2 a Portal mohlo dojít v průběhu září. Hodně rychle však upozornil, že když prostě kterákoli z her nebude hotová, tak Orange Box ani Black Box nevyjde. Naopak, když už třeba budou PC verze obou titulů hotové, tak vyjdou a Xbox 360 nebo PS3 verze vyjdou klidně později. Hlavní slovo má ve všem jako obvykle Valve, poněvadž spol. Electronic Arts funguje v tomto případě "jenom" jako distributor a ne vydavatel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama