budouci-gow-obsah-nejdrive-za-penize-pak-zadarmo
Novinka Budoucí GoW obsah nejdříve za peníze, pak zadarmo

Budoucí GoW obsah nejdříve za peníze, pak zadarmo

sleepless.

sleepless.

10. 4. 2007 08:01
Reklama

Rozdíl v postoji ohledně nabízení nového Gears of War obsahu hráčům, který mají tvůrci z Epic Games a společnost Microsoft, byl docela podrobně probrán v tomto 1UP podcastu, kde skrze telefon pronášeli svá moudra pánové Mark Rein a Tim Sweeney z Epic Games. Hlavně Tim Sweeney na rovinu přiznal, že Epic Games chce hráčům nabízet nový obsah zdarma, zatímco MS jej chce logicky prodávat. Sweeney sice dodal, že na záměru MS není nic špatného, právě naopak. Jen je prý společnost Microsoft trošku chamtivá a namísto toho, aby se nejdříve snažila co nejvíce rozšířit základnu uživatelů Xbox Live, tak se soustředí na to, jak od současných uživatelů vytřískat co nejvíce peněz.

Nejenom tato slova, ale i další poznámky Reina a Sweeneye některé hráče rozohnily natolik, že se je musel sám Mark Rein uklidnit. Tak vznikl tento post na Evil Avatar fóru, v němž Rein znovu připomíná, že se Epic Games a Microsoft dívají na způsob vydávání nového obsahu pro GoW trochu jinak. Cíl obou subjektů je však stejný – maximalizovat celkové tržby/zisky z Gears of War. Proto nakonec došlo k dohodě, podle níž budou chystané nové mapy pro Gears of War (a určitě i budoucí obsah pro Xbox 360 a PS3 verze Unreal Tournament 3) zpočátku na Xbox Live Marketplace prodávány za rozumnou cenu a po několika měsících si je pak budou zájemci moci stáhnout zdarma.

Tento systém byl kdysi použit u nových map pro Xbox verzi Halo 2 a podle Reina to prý fungovalo skvěle. Spousta lidí prostě nečekala a nové mapy si koupila, no a ti trpělivější si naopak počkali a pak si je stáhli za zadarmo. Nakonec byli spokojeni všichni. Rein také ve svém postu vysvětluje, proč není nic špatného na tom, že chce MS co nejvíce vydělat na prodeji obsahu na Xbox Live Marketplace. Jsou to však závěry, které si musí nutně udělat každý rozumně uvažující člověk. Každopádně, kdo chce, může si celý Reinův post přečíst tady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama