take-2-na-prodej-v-dusledku-revolty-akcionaru
Novinka Take 2 na prodej v důsledku revolty akcionářů?

Take 2 na prodej v důsledku revolty akcionářů?

sleepless.

sleepless.

12. 3. 2007 14:08
Reklama

Podle finančního Game Over sloupku Chrise Morrise na CNN MOney čeká známou vydavatelskou společnost Take 2 Interactive řada velkých změn včetně té největší, kterou je samozřejmě změna vlastníka. Zatím však není nic jisté, respektive je to jedna z možností. Všechno je to pouze Morrisův odhad, který se však opírá o informace od vysoce postavených osob v herním průmyslu, podle nichž je velká pravděpodobnost, že proti vedení revoltující akcionáři Take 2 nakonec uspějí a převezmou nad společností kontrolu od stávající správní rady. Ti investoři, kteří chtějí změnu, prý dohromady vlastní 46 procent akcií, což jim zajišťuje velmi dobrou startovní pozici. No a když si k tomu člověk připočte všechny ty finanční, akciové a jiné skandály, za něž je viněno právě současné vedení Take 2, tak je odvolání současné správní rady v čele s Paulem Eibelerem, více než pravděpodobné.

Všechno se rozhodně za necelé dva týdny na valné hromadě, která se koná 23. března. Pokud by během ní skutečno došlo k odvolání správní rady, tak je podle Chrise Morrise možné, že by byla celá společnost, nebo její jednotlivé části, ihned nabídnuty k prodeji. Zájemců o koupi je prý dost a jedním z těch největších, ovšem stále jenom potenciálních, je mediální magnát Rupert Murdoch a jeho impérium News Corporation. Murdoch už prý v minulosti usiloval o průnik na videoherní scénu, respektive do oblasti virtuální zábavy, ale nakonec to vzdal. Chtěl totiž svůj průnik uskutečnit skrze koupi společnosti Electronic Arts, což mu nakonec přišlo až zbytečně drahé.  Mezi dalšími zájemci o možnou koupi Take 2, nebo některé její divize, byla jmenován kapitálová společnost Elevation Partners (stojí za spojením BioWare a Pandemic), ale i společnosti Ubisoft a Activision.

I kdyby se však neobjevil žádný vážný zájemce, který by chtěl koupit společnost jako celek, tak je tu možnost rozprodat jednotlivé divize a interní týmy (2K Games, 2K Sports, Joytech, Global Star Software, Jack of All Games a další). Samozřejmě až na tu nejlukrativnější, kterou je společnost Rockstar Games. Nikde není psáno, že ač odborník na slovo vzatý, tak nemůže být Chris Morris vedle jak ta jedle. To samé však platí i v opačném gardu. Není vyloučeno, že se revoluce nespokojené části akcionářů vydaří a Paul Eibeler si bude se svojí kohortou muset hledat nové místečko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama