jackson-bungie-epizodicka-halo-serie
Novinka Jackson + Bungie = epizodická Halo série

Jackson + Bungie = epizodická Halo série

sleepless.

sleepless.

8. 3. 2007 12:58 1
Reklama

Během snídaně s bloggery, která se v posledních letech koná každoročně v průběhu GDC, se novináři z celého světa, ale hlavně z USA, mohli dvou představitelů společnosti Microsoft (Shane Kim a Chris Satchell) ptát na jakékoli otázky. Bloggeři toho samozřejmě v hojné míře využili a  vůbec se nebáli dotknout ani řady ožehavých témat, jako je například vysoká poruchovost Xboxu 360, nebo zdali ještě pokračuje práce na zpětné kompatibilitě Xbox titulů. Na všechny otázky dostali bloggeři nějakou odpověď, ale jen na některé z nich odpověď konkrétní. Například co se oné vysoké poruchovosti Xboxu 360 týče, tak podle Shanea Kima je odstranění tohoto problému pro MS prioritou. Kim sice zdůraznil, že se MS snaží proces výměny, či opravy každého vadného Xboxu 360 uživateli co nejvíce usnadnit. Zároveň s tím však přiznal, že prostor ke zlepšení tu pořád je a MS jej hodlá naplnit.

Na otázku týkající se zpětné kompatibility Xbox titulů zase odpovídal Chris Satchell, podle něhož prý v MS ještě stále existuje tým, který na úpravě Xbox her pro běh na Xboxu 360, pracuje. Neřekl bohužel, kdy by se majitelé konzole od MS měli dalšího compatibility updatu dočkat. Prozradil jen tolik, že činnost výše uvedeného týmu bude utlumena, nebo spíše ukončena na konci tohoto roku. Zpětná kompatibilita Xbox her už zkrátka není tak žádaná, respektive její význam pro uživatele Xboxu 360 pořád klesá. Navíc prý nemá cenu zabývat se zprovozňováním starých her, když je k dispozici tolik kvalitních her přímo pro Xbox 360.

Docela zajímavým způsobem se Shane Kim rozhovořil i o spolupráci týmu Bungie s režisérem Peterem Jacksonem, která byla oznámena na X06 akci na podzim minulého roku. Podle Kima bude mít ona spolupráce podobu 2 epizodických herních sérií, přičemž jen jedna z nich bude zasazena do Halo světa. Tento projekt se prý v současnosti nachází ještě stále ve fázi návrhu designu. Každopádně prý nemáme čekat nic plytkého. Spolupráce Bungie s Jacksonem není založena na tom, že by si Jackson – chlápek od filmu – chtěl zkusit tvorbu her. Všechno je prý bráno smrtelně vážně a Jackson se práci na obou epizodických sériích věnuje skutečně naplno. Navíc ještě pořád vedle toho pracuje na Halo filmu, jehož produkce byla minulý rok pozastavena a oficiálně ještě znovu nastartována nebyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama