pc-verze-gears-of-war-bude-nekdy-casem
Novinka PC verze Gears of War bude - někdy...časem

PC verze Gears of War bude - někdy...časem

sleepless.

sleepless.

14. 2. 2007 15:08
Reklama

V průběhu předminulého i minulého roku se na téma možného vydání PC verze Xbox 360 hitu Gears of War hovořilo hned několikrát. Vysoce postavení lidé z Microsoftu a Epic se přitom střídali v kategorickém popírání a opatrném potvrzování toho, že GoW na PC vyjde, nebo nevyjde – třeba tady, tady taky a určitě nesmíme zapomenout ani na tohle a naposledy tohle.

No a naposledy se v aktuálním rozhovoru na TeamXbox vyjádřil o PC verzi GoW šéf a spoluzakladatel Epic Games Mark Rein, který sice poznamenal, že oficiálně je GoW stále Xbox 360 exkluzivní hra, ale není prý potřeba dělat zbytečné tajemství z toho, že se GoW někdy časem objeví i na PC. Situaci s GoW přitom přirovnal k dvojici Halo titulů, které byly původně také Xbox exkluzivní a nakonec se po vyšťavení na své původní platformě dostaly (Halo 2 to samozřejmě teprve čeká) i na PC. Podle Reina prý Microsoft považuje obě platformy (PC – Windows a Xbox 360) za své vlastní, takže je prakticky nevyhnutelné, že se nakonec tak velký titul, jako GoW, nakonec objeví na obou dvou.

Hlavní výzva pro tvůrce z Epicu, jako pro vývojáře, bude (až na to tedy přijde čas), předělání hry postavené přímo na míru Xboxu 360 tak, aby na PC běžela/fungovala do té míry, že bude vůbec stát za to jí vydat. Paradoxně by měla tuto překážku pomoci překonat PC verze Unreal Tournament 3, protože to bude první hra od Epicu, která (kromě konzolí) vyjde i na PC, takže ji bude třeba optimalizovat. No a právě během tohoto procesu se ukáže, jestli je skutečně možné upravit PC verzi GoW tak, aby stála za vydání teď, nebo jestli bude třeba čekat dalších 5 let na dobu, až budou mít všichni hráči doma pro PC verzi GoW dostatečně výkonný stroj. Nezbývá než doufat, že nám pak dá Mark Rein vědět, k jakým závěrům o a jeho spolupracovníci dospěli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama