hudebni-soutez-burnout-bandslam-od-ea-podruhe
Novinka Hudební soutěž Burnout Bandslam od EA podruhé

Hudební soutěž Burnout Bandslam od EA podruhé

sleepless.

sleepless.

14. 2. 2007 08:53
Reklama

Nedílnou součástí adrenalinového zážitku ve všech doposud vydaných hrách v sérii Burnout byla odpovídající hudba. Platí to hlavně pro poslední tři (počítaje i Legend pro PSP a DS) Burnout tituly, které vydala společnost Electronic Arts. Právě díky ní, respektive jejímu programu EA Trax, spuštěnému v roce 2001, se ve výše zmíněných Burnout titulech objevily nejenom licencované skladby od známých kapel a hudebníků, ale i skladby od kapel začínajících. Právě těm by měl program EA Trax pomoci s prosazením se a získáním nahrávací smlouvy. Plán EA je přitom už léta takový, že se prostřednictvím nějaké hudebně-herní soutěže vybere skladba od začínající kapely bez smlouvy, umístí se do některé z her (např. v sérii Burnout, nebo SSX) a daná kapela pak navíc získá nahrávací smlouvu na jedno album, nebo alespoň demo.

Jedna z takových soutěží se konala už v roce 2005 pod názvem Burnout Bandslam. Byla určena pro severoamerické i evropské kapely, které měly posílat do soutěže své skladby. Mezinárodní porota pak po několika regionálních kolech vybrala 4 kapely, které si v říjnu 2005 zahrály na společném koncertě, kde byla zároveň vyhlášena kapela vítězná. Ta přitom obdržela nejenom smlouvu na nahrání jednoho alba, ale i slib, že se její skladba objeví v budoucím Burnout titulu.

No a nyní, po dvou letech, se EA vrací s 2. kolem Burnout Bandslam soutěže, jejíž pravidla jsou v zásadě stejná, což platí i o cenách. Změnila se však porota, kterou už netvoří odborníci a lidé z hudební branže, ale lidé z celého světa. Skladby, které kapely do soutěže Burnout Bandslam 2 pošlou, jsou totiž prezentovány na této My Space stránce, kde může každý návštěvník zvolit svého favorita. Skladby mohou do soutěže přihlašovat jenom kapely, které nemají podepsaný žádný kontrakt. Dvě vítězné kapely (jedna z Evropy a druhá ze severní Ameriky) totiž od sponzora soutěže – Virgin Records - dostanou možnost nahrát v profesionálním studiu své demo. No a co se ceny od EA týče, tak ta spočívá v možnosti (tedy ne jistotě!), že se jejich skladby objeví v některém z budoucích Burnout titulů.

Zkrátka však nepřijdou ani kapely, které se umístí na druhých místech (opět 1 z Evropy a 1 z NA). Ty budou za účast v soutěži a úspěch u globálního obecenstva odměněny kytarami Epiphone Les Paul Custom (pro každou kapelu bude k dispozici jen jedna, takže pokud budou čirou náhodou v dané kapele kytaristé dva, tak se budou muset domluvit). Všechny do soutěže přihlášené skladby si můžete poslechnout na výše uvedené My Space stránce, kde jsou zároveň uvedena pravidla soutěže a podmínky účasti pro případné zájemce. Skladby do soutěže budou přijímány do 14. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama