ubisoft-hodla-expandovat-otevira-nove-cgi-studio
Novinka Ubisoft hodlá expandovat – otevírá nové CGI studio

Ubisoft hodlá expandovat – otevírá nové CGI studio

sleepless.

sleepless.

11. 2. 2007 08:10 2
Reklama

Kanadská divize francouzské společnosti Ubisoft hodlá do budoucna masivně expandovat a týká se to jak Ubisoft Quebec, tak Ubisoft Montreal. V následujících šesti letech bude podle prezidenta Ubisoftu Yvese Guillemota do Ubisoft Montreal napumpováno 454.1 milionů kanadských dolarů s cílem vybudovat studio čítající v roce 2013 celkem 3000 zaměstnanců. Co se Ubisoft Quebec týče, tak v rámci této divize by mělo vzniknout nové studio zaměřené pouze na produkci CGI filmů, které bude do roku 2013 zaměstnávat 500 lidí.

Nové studio bude sloužit k produkci CGI filmů pro hry a podle her od Ubisoftu, přičemž jeho prvním dílkem bude krátký osmiminutový film postaveny na chystaném titulu Assassin's Creed. Rozšiřování studií v Montrealu i Quebecu prý získalo vládní podporu, z níž obě studia těží docela hodně už nyní v podobě daňových úlev a příspěvků na mzdy kreativních zaměstnanců.

Podle Guillemota se videoherní produkce v posledních letech hodně přiblížila produkci televizní i filmové a tento trend prý bude do budoucna pokračovat. Tato přirozená evoluce je prý doprovázena revolučními změnami v online distribučních kanálech skrze zdarma dostupný a placený digitální obsah. No a otevření studia specializovaného na tvorbu CGI filmů prý Ubisoftu umožní být v této oblasti na několik dalších let průkopníkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama